Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jihostroj si veze do Liberce pomyslný finálový mečbol

Možná ke svému poslednímu utkání v letošní sezoně odjíždí volejbalisté Jihostroje České Budějovice už dnes večer. Duklu Liberec totiž doma dvakrát porazili a vedou ve finálové sérii Uniqa extraligy hrané na čtyři vítězství už 3:1.

Po středeční výhře nad Libercem chybí Jihočechům už pouze jediný dílčí triumf k tomu, aby po roční pauze opět získali mistrovský titul ve volejbalové Uniqa extralize. Jihostroj se v novodobé historii pyšní sedmi ligovými prvenstvími, a tak by případný letošní triumf byl již osmý.

K celkovému vítězství mají Budějovičtí papírově vážně blízko, ale skutečnost bývá často jiná. Liberec určitě nepatří k týmům, který by boj o zlatou medaili jen tak lehce vzdal a už vůbec ne na domácí palubovce. Dukla navíc na mistrovský titul čeká již dlouhých jedenáct let a nerada by své čekání ještě prodloužila. Po základní části totiž Liberec skončil na jednoznačném prvním místě a do druhého utkání s Jihostrojem ve finále se mohl pyšnit šňůrou 32 vyhraných utkání.

{{banner298}}

„Zásadní rozdíl v obou týmech je letos v herním projevu a v bojovnosti. Přesně s tímto jsme měli v loňské sezoně problém, a protože Ostrava byla bojovnější, tak nás ve finále porazila. Letos jsme v trochu jiné pozici - po dlouhé době nejsme favorité a možná i proto vypadá naše hra úplně jinak než vloni. Další naší velkou výhodou je větší kompaktnost našeho týmu. Dukla spoléhá na tvrdý servis a na útoku to vlastně visí na jednom hráči, kterým je Jan Hadrava. V našem týmu hrají všichni, a všichni jsou nebezpeční. O tom, že po dvou výhrách doma jsme i v lepší psychické pohodě, snad ani není nutné mluvit. Tohle všechno ale ve volejbale příliš neznamená, protože hrajeme finále a každý zápas může být úplně jiný. Rozhodně nepočítáme s tím, že Dukla nám něco daruje zadarmo, ale byli bychom velmi rádi, kdybychom sérii ukončili již v sobotu,“ hodnotí průběh finále Jan Svoboda, trenér Jihostroje.

Jihočeši i letos mají svého tradičního talismana, kterému se dříve říkalo ‚forma‘. „Není to ale tak úplně ‚forma‘ jako vždy, ale spíše dlouhá a pevná zářivka z naší haly zabudovaná ve dřevě. Je však mírně nakloněná, a tak ji musí, obrazně řečeno, podpírat Tomáš Fila, který má svou podobiznu úplně dole. Nad ním drží zářivku další hráči a úplně nad ní ji poskytuje ochranu Petr Zapletal. Přes všechny hráče leze vzhůru Michal Kriško, který jim tak všem pomáhá. Z talismanu vykukují a dohlížejí na hráče trenér, jeho asistent, statistik a já. Když je úplně nejhůř, umí talisman i svítit. Také jsou na něm napsány všechny výsledky utkání hraných v play-off,“ popisuje letošní ‚formu‘ masér a kustod týmu Filip Hoch.

Utkání v Liberci začne v sobotu 26. dubna úderem 15. hodiny. Na sever Čech se chystá početná výprava fanoušků Jihostroje, kteří vyrazí společně autobusem. Výjezd na pátý finálový duel se uskuteční také díky významné podpoře klubu. Všichni členové Fanklubu VK České Budějovice kromě toho dostanou vstupenku zadarmo. A kdo nebude moci odjet sledovat zápas na vlastní oči, přímý přenos bude vysílat televizní stanice ČT Sport.

ČTĚTE TAKÉ: Jihostrojfans mají jasno. Do Liberce jedou pro titul!

Autoři

Štítky volejbal, VK Dukla Liberec, VK Jihostroj České Budějovice, Uniqa extraliga, play-off, finále, Liberec, Česká volejbalová extraliga mužů, Dukla Liberec, České Budějovice, Jihostroj, Jan Svoboda, Jan Hadrava, Petr Zapletal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihostroj si veze do Liberce pomyslný finálový mečbol  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.