Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Jihostroj soupeří o fanoušky, a tak hraje v neděli s Brnem od 18 hodin

Českobudějovický Jihostroj začal letošní sezonu parádně. Doma s loni druhou Ostravou ani ve čtvrtek na palubovce Aera Odolena Voda potvrdili roli hlavního adepta na zlato a neztratili ani set.

3:0 + 3:0 = 6 bodů a jednobodový náskok obhájce titulu v tabulce před celky z Ústí nad Labem a Příbrami. Jen tato trojice v prvních dvou kolech uspěla. „Výhry jsou cenné, to je jasné. Oba soupeře jsme přehráli a neztratili při tom ani set. To je potěšující,“ pochvaluje si manažer lídra volejbalové extraligy Zdeněk Scheichl.

Jenže obraz hry, i přes dvě jasná vítězství, ještě není podle hráčů, trenérů ani vedení klubu optimální. „Ještě děláme chyby v některých činnostech, nehrajeme je tak, jak bychom měli. Náš výkon poroste postupem času, potřebujeme, aby se kluci sehráli,“ říká manažer Jihostroje.

„Ještě to od nás  není takový výkon, jak by měla vypadat. Chvílemi  jsme hořeli na příjmu, občas přišla nějaká chyba na síti, ale tři body jsme uhráli a jsme rádi,“ přikyvuje libero David Juračka. „Z prvních zápasů mám dobrý dojem, ale je vidět, že ještě nejsme sehraní,“ přidává se univerzál Jakub Novotný, jenž podepsal s českobudějovickým klubem smlouvu na tři roky.

Tým mistrů se sešel poprvé kompletní až týden před začátkem extraligy. Blokař Radek Mach s nahrávačem Petrem Zapletalem s reprezentací absolvovali přípravu na mistrovství Evropy i následný turnaj v Karlových Varech, Venezuelana Andyho Rojase federace nepustila do Evropy dříve než čtrnáct dní před startem soutěže. A druhý nahrávač Filip Habr ještě s kolenem nemůže trénovat naplno.

„Já si myslím, že tak osm až deset zápasů bude trvat, než si vše sedne a kluci se sehrají,“ míní trenér Jihostroje a české reprezentace Jan Svoboda.

Třetí kolo měl původně českobudějovický tým odehrát v sobotu, utkání s Brnem bylo ale přesunuto na neděli. „Nemáme volnou naší halu, hraje se tam nějaký velký turnaj nebo něco takového“ informuje univerzál Jihostroje Radek Motys. „Dozvěděli jsme se to na tréninku během týdne, tak to bereme, jak je to. Nedá se nic dělat,“ mávne rukou.

Jenže zápas by měl začít v 18 hodin, tedy v době, kdy právě bude probíhat utkání hokejové extraligy mezi naším Mountfieldem a Spartou Praha (začátek v 17 hodin). Vedení klubu tak zřejmě chce po zdražení vstupného ještě soupeřit s hokejem o fanoušky...


„Je to trochu nešťastné, myslíme si, že takhle přijdeme o velkou část fanoušků,“ shodují se hráči mistrovského celku. I příznivci klubu kroutí nad nešťastným termínem utkání hlavu. „Nechápu vedení klubu. Proč nemohlo posunout utkání třeba na pondělní večer? Určitě by přišlo do haly mnohem více lidí. Takhle se půjdu podívat raději na hokej,“ říká jeden z věrných fanoušků Jihostroje Milan Sova.

Ať už bez fanoušků nebo s nimi, Jihočeši by si měli připsat další tříbodové vítězství. I tentokrát se dá očekávat výsledek 3:0, Brno se v loňském ročníku zachránilo v extralize po vítězství v baráži nad vítězem první ligy EGE ČB.

Ale pozor, i přesto Brno volejbalisté Jihostroje nepodceňují. Vždyť dvakrát ze tří zápasů základní části nejhorší tým ligy uspěl dvakrát! „Je to nevyzpytatelné. Nemají co ztratit, hrají bez zábran, mohou se chytit,“ varuje talentované jihočeské libero David Juračka.

Brňané přijedou podle nahrávače Ondřeje Fučíka v plné síle. Fučík po odchodu z Jihostroje působil tři roky v Dukle Liberec, letos v létě jej na post tahouna týmu angažovalo právě Brno. „Už se na zápas těším. Kdyby se nám podařilo Jihostroj překvapit, jako se to vloni podařilo klukům, byla by to paráda. Ale je jasné, kdo je favoritem, vždyť kluci jsou nabití, nebudou mít letos konkurenci,“ říká odchovanec JIhostroje.

„U nás jsme také všichni zdraví a připravení na zápas,“ hlásí nejmenší muž Svobodova týmu Juračka. „Jen Štěpán Smrčka možná ještě nemá doléčenou ruku,“ informuje.

Autoři

Štítky Brno, Jihostroj, Ostrava, Odolena Voda, Jan Svoboda, Česká volejbalová extraliga mužů, Extraliga ledního hokeje, Mountfield, Dukla Liberec, Ústí nad Labem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hawky

Ještě že není fotbal. To by bylo všude málo diváků....

Neděle, 2. října 2011, 08:09Odpovědět

Jihostroj soupeří o fanoušky, a tak hraje v neděli s Brnem od 18 hodin  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.