Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Sobota 11. května 2024  |  Svátek má Svatava
Bez reklam

Jihostroj vyzve Unterhaching, vstup je zdarma

Po zábavě v podobě sobotního volejbalového plesu opět přichází na řadu tvrdá práce. Hráče A týmu Jihostroje čeká poslední zápas základní části Uniqa extraligy, poté přijde na řadu vrchol sezony - play off! A na tento okamžik chce být mužstvo Jana Svobody maximálně připraveno.

Snad právě proto si klub dojednal přátelské utkání s atraktivním soupeřem. Na svou palubovku si pozval jeden z předních německých týmů, Generali Unterhaching. Rival Budějčáků je aktuálně na druhém místě silné ligy našich západních sousedů za SCC Berlín.

Tým Unterhachingu si českobudějovičtí fanoušci jistě dobře pamatují z loňského ročníku Ligy mistrů. Jihostroj se s ním utkal dvakrát a v obou případech odcházel ze hřiště poražen. Domácí zápas Jihočeši prohráli 1:3, ten venkovní 2:3.

„Dohodl jsem se s trenérem Hachingu na dvou přípravných zápasech. Oba to bereme jako přípravu před play off. To totiž v Německu startuje téměř totožně jako u nás. Haching je složený z německých hráčů a osmi cizinců. Zápas slouží jako příprava a tudíž zapojíme do hry všech třináct hráčů. Stejně jako soupeř,“ uvedl trenér domácích Jan Svoboda.

Termíny utkání musí podléhat rozpisu haly. První duel sehraje Jihostroj dnes od 17 hodin, odvetu pak ve středu dopoledne. Ta se však bude odehrávat takzvaně za zavřenými dveřmi.

Úterní zápas je však pro veřejnost otevřen a vstup na něj je zcela zdarma. „Zveme diváky na výborného a silného soupeře!“ uzavřel kouč domácích.

Štítky volejbal, VK Jihostroj České Budějovice, Generali Unterhaching, přípravné utkání, Jihostroj, Unterhaching, Jan Svoboda, Česká volejbalová extraliga mužů, Liga mistrů UEFA, Generali Česká pojišťovna, Berlín, Německo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihostroj vyzve Unterhaching, vstup je zdarma  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.