Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jihostroj zdemoloval ČZU Praha a vrátil soupeři nedávnou porážku

Dlouhého trvání neměl poslední domácí zápas volejbalistů Jihostroje v základní části aktuální sezóny. Proti ČZU Praha vládli po celé utkání a snadno za hodinu a osm minut zvítězili bez ztráty setu. Potvrdili tak své druhé místo v tabulce Uniqa extraligy.

Úvodní míč střetnutí zakončil tvrdou smečí Kuliha a možná tím chtěl naznačit, jak bude průběh zápasu, nebo alespoň první sady, vypadat. Od vedení 3:0 se Jihostroj odrazil do prostřední části hry, ve které skvělým servisem jasně dominoval.

Hosté měli na příjmu potíže a při druhém technickém time-outu prohrávali 8:16. Následná střídání nic nezměnila, pražský celek se s nekompromisní hrou domácích nedokázal popasovat a prohrál úvodní dějství 16:25.

Volejbalisté z hlavního města dokázali ve druhém setu držet s Jihočechy krok pouze do prostřední pasáže hry, kdy se znovu projevily problémy s příjmem. Hostům rovněž nevycházel útok středem. Zlom přišel za stavu 13:9 pro Jihostroj, kdy rozhodčí uznal, a nutno podotknout, že nejspíše chybně, eso černobílých. Rafael Petry, kouč ČZU, se hodně čertil.

Budějovičtí psychického rozpoložení soupeře využili a navýšili na 17:9. Na své si tak přišel i Tibitanzl, kterého trenér Svoboda poslal na taraflex. Tomu se v závěru povedl husarský kousek v podobě esa a i on napomohl zisku sady výsledkem 25:16.

Michal Kriško začal třetí část famózně, když pro své spoluhráče pomohl na podání vytvořit vedení 4:0. České Budějovice navíc měly takřka neprostupné bloky, a tak se Pražanům nedařilo vůbec složit. Jihostoj vedl 8:2 a mířil na ples s třemi body v kapse. Jenže hosté chtěli odjet se ctí a zlepšili se na síti, což domácí zaskočilo. Stav byl už jen 14:13.

Trn z paty však vytáhl servisem Sobotka, domácí znovu začali přesněji útočit a využívali i chyb v komunikaci ČZU. Jihočeši vedli 19:13 a kráčeli k jasné výhře. Eso Radka Macha přineslo první setbol za stavu 24:16. Utkání ukončil Jihostroj až na druhý pokus, po trojbloku na síti.

„Musím pochválit kluky za nasazení a dodržení taktiky. Byl to náš tlak od začátku až do konce. Praha neměla přihráno, takže jsme je výrazně tlačili na servisu. Neříkám, že obrana byla exkluzivní, ale soupeř neútočil. Když se dotáhl na bod, tak jsme si to pohlídali. Ten zápas byl bez problémů a jsem rád, že jsme ho odehráli 3:0 na sety, při těch zmatcích, které tu v rámci mistrovství republiky kadetů a našeho plesu jsou,“ komentoval výhru trenér Jihostroje Jan Svoboda.

„Nám vůbec nefungoval příjem, proto jsme se s Budějovicemi nemohli poprat více. Domácí si vítězství zasloužili. My se musíme soustředit na další zápas proti Ústí,“ hodnotil kouč ČZU Praha Rafael Petry.

VK Jihostroj České Budějovice - ČZU Praha 3:0 (16, 16, 17)

Čas: 68 minut. Rozhodčí: Krtička - Renčín. Diváci: 723.
Nejvíce bodující hráči: Kriško (17) - Kuboš (9)

VK Jihostroj České Budějovice: Kriško, Kuliha, Sobotka, Habr, Fila, Mach - libero Hupka. Střídal Tibitanzl. Trenér Jan Svoboda. 

ČZU Praha: Kuboš, Džavoronok, Lohr, Démar, Záveský, Patočka - libera Sadílek a Pondělíček. Střídali Pavelka, Hrdý a Křesťan. Trenér Rafael Petry.

Štítky VK Jihostroj České Budějovice, ČZU Praha, Uniqa extraliga, volejbal, Sportovní hala, Praha, Česká zemědělská univerzita v Praze, Jihostroj, Česká volejbalová extraliga mužů, Jan Svoboda, Michal Kriško, České Budějovice, Radek Mach

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihostroj zdemoloval ČZU Praha a vrátil soupeři nedávnou porážku  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.