Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Nároďák vyhrál v Budějcích další pětisetovou bitvu

Druhé utkání mužské volejbalové reprezentace s Jižní Koreou, které bylo již čtvrtým zápasem našich volejbalistů ve Světové lize, opět rozproudilo budějckou Budvar Arénu do skvělé volejbalové atmosféry. Češi opět zvládli pětisetový boj a proti asijskému týmu zůstali neporaženi.

Čeští volejbalisté vstoupili do utkání s vynikající formou. Hlavní trenér Zdeněk Šmejkal poslal na hřiště sestavu, ve které obměnil dvojici blokařů. Dnes se v základní šestce představili Aleš Holubec a Jiří Král. S nimi na palubovku přišel nahrávač Filip Habr, univerzál Michal Kriško a smečaři Karel Linz s Petrem Michálkem. Libero spolehlivě obsadil Martin Kryštof. Tento výběr si po celou dobu prvního dějství držel vedení v setu, které zakončil svým rychlým útokem budějcký smečař Petr Michálek.

Druhý set začínala stejná sestava, jež si hned v začátku vytvořila náskok, který si spolehlivě udržovala až do poloviny sady. Potom ovšem jihokorejský tým skóre vyrovnal a koncovku setu trpělivější hrou ovládl. Český kouč ještě vystřídal Filipa Habra za Pavla Bartoše, ale ten se záhy vrátil zpět. Jižní Korea zakončila druhou sadu těsným vítězstvím 25:23 pro svůj tým.

Výhra soupeře nabudila a hosté se ve třetím setu ujali otěží. Český tým dotahoval, ale jihokorejské vedení 8:6 přerušil oddechový čas. Ten skvěle vyplnily taneční soutěže o trička s logem Světové ligy, která potěšila převážně ty nejmenší diváky. Jihokorejský tým byl v laufu. Český výběr střídal a na hřiště přišel blokař Radek Mach a nahrávač Pavel Bartoš, jenže to už Jižní Korea vedla 23:17. Přišly chyby na podání na obou stranách, ale rychlý korejský útok středem set ukončil.

Češi se nevzdávali a naopak jihokorejské vedení 2:1 na sety dodalo českým volejbalistům ten správný náboj a první polovinu čtvrtého setu ovládli. Třináctý bod napsal dvojblok Holubec - Michálek a Jižní Korea zareagovala oddechovým časem, aby hru uklidnila. Začátek koncovky vypadal slibně a Češi už vedli 20:12. V závěru sady překvapil nahrávač Filip Habr druhou přes a Michálek se postaral o další dva body, které bitvu zakončily.

V tie-breaku zazářil Filip Habr dvěma body z podání a za stavu 8:3 pro český tým došlo k výměně stran. Kapitán Aleš Holubec zařídil devátý bod rychlým útokem na středu sítě a diváci se dostali do varu. Budvar Aréna ožila potleskem, za kterého česká reprezentace dokráčela k radostnému vítězství 15:10.

Česká republika - Jižní Korea 3:2 (20, -23, -19, 21, 11)

Diváci: 3000.

Česká republika: Král, Holubec, Linz, Habr, Kriško, Michálek, libero Kryštof. Střídali: Mach a Bartoš.

Jižní Korea: Ha Hyun-Yong, Song Myung-Geun, Lee Min-Gyu, Park Sang-Ha, Jeon Kwang-In, Park Chul-Woo. Libero: Bu Yong-Chan. Střídali Kwak Seung-Suk a Han Sun-So.

Napsala Blanka Popelková, www.cvf.cz

Štítky volejbal, Česká republika, Jižní Korea, Světová liga, Budvar aréna, České Budějovice, volejbalista, Filip Habr, Petr Michálek, Aleš Holubec, Pavel Bartoš, Jiří Král, Michal Kriško

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nároďák vyhrál v Budějcích další pětisetovou bitvu  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.