Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Neporazitelní Francouzi vyzvou v Lize mistrů neporazitelný Jihostroj!

A je to tu. Konečně. Pro nás volejbalisty, ale také mnohé nevolejbalisty, sportovní příznivce všeho druhu, jistě i spoustu lidí u televizních obrazovek z celé republiky začíná svátek. Naši volejbalisté rozehrají ve středu Ligu mistrů!

V 18 hodin rozhodčí dají píšťalkou pokyn k zahájení zápasu Jihostroj České Budějovice - Stade Poitevin Poitiers. Dva v domácích soutěžích dosud neporažené celky se utkají o premiérové  body do tabulky základní skupiny D.  V té se český mistr utká ještě s německým Unterhachingem a italským favoritem z Cunea. Do další fáze postupují dva nejlepší.

Jihočeši se na utkání těší, Ligu mistrů si zahrají opět po roční odmlce. V předchozích třech ročnících ani jednou nevyhráli, i když sehráli několik velice atraktivních vyrovnaných partií s předními evropskými kluby i pozdějším vítězem z Trentina. „V Lize mistrů nejsou lehcí soupeři. Ale letos nám los přál, skupina je poměrně přijatelná, rozhodně lehčí než v předešlých letech,“ tvrdí manažer VK ČB Zdeněk Scheichl.

Letos klub vedle českého titulu, který by měl být samozřejmostí, vypsal i vyšší cíle. Konečně uspět v prestižní soutěži 24 nejlepších týmu Evropy. Tedy vyhrát alespoň jeden zápas. „A kdo ví, třeba se nám podaří i postup,“ uvažoval na začátku letošní sezony prezident Jan Diviš, když představoval nové posily svého týmu.

Kvůli možnosti úspěchu v Lize mistrů klub poměrně dost obměnil kádr. Přišli dva noví nahrávači – reprezentační zkušeňák Petr Zapletal (33) a naděje českého volejbalu Fíla Habr (23). Jenže ten je po operaci kolena stále ještě ve fázi léčení, neboť mu noha během minulého týdne opět hodně natekla. Z týmu polského mistra Belchatowa přetáhli Budějovičtí dalšího zkušeňáka, člena širšího kádru reprezentace a experta České televize Kubu Novotného. Tento univerzál byl dlouhá léta hlavní mlátičkou reprezetnace, to samé od něj očekává vedení klubu i v Jihostroji.

Další posilou je Andy Rojas, smečař z Venezuely. Olympionik a reprezentant z Jižní Ameriky ale ještě není ve formě, ve které by chtěl být on sám a kterou by mu přáli jistě spoluhráči i fanoušci. „Ještě se potřebuje rozehrát, nemá to jednoduché,“ říkal k výkonu účastníka OH v Pekingu trenér Svoboda.

Jenže problémem je i přes jasná vítězství v extralize souhra mistrovského celku. „Bude třeba tak osm až deset zápasů, než si vše sedne,“ odhadoval po třetím odehraném kole kouč Jihostroje. A po pravdě, v domácí nejvyšší soutěži by letos neměla mít budějcká mašina problémy, což ukazují i výsledky, ale stále ještě to není to pravé ořechové. Při poslední prověrce Jihočeši ztratili první bod při vítězství 3:2 nad Zlínem.

Francouzi mají v kádru tři portugalské reprezentanty, tři francouzské, jednoho Brazilce, Černohorce a další. Doma vládne své soutěži podobně jako Jihostroj. „My se o vítězství rozhodně popereme, i když víme, že jednoduchý soupeř nás nečeká. Zápas by mohl diváky bavit,“ míní libero David Juračka, opora obranných řad Jihostroje.

Vstupenky na atraktivní utkání zůstávají ve stejné výši jako na extraligu. Tedy 100 Kč, důchodci zaplatí polovinu.  „Prodej vstupenek bude zahájen dvě hodiny před zápasem v pokladnách haly,“ informuje manažer Scheichl.

Autoři

Štítky Liga mistrů UEFA, Jihostroj, soutěž, Česká televize, České Budějovice, Cuneo, Andy Rojas, Petr Zapletal, Jan Diviš, Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Neporazitelní Francouzi vyzvou v Lize mistrů neporazitelný Jihostroj!  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.