Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Obhajoba titulu nevyšla, volejbalovým mistrem Ostrava!

Drama hodné finálovému utkání se odehrálo v ostravské volejbalové hale. Domácí hráči tam v neskutečné pětisetové bitvě porazili úřadujícího mistra z Českých Budějovic 3:2 a po šestém vzájemném duelu se stali mistry Uniqa extraligy. Jihostroj přitom vedl ve zkrácené sadě 13:9...

Euforický výkon, který předvedli hráči Ostravy ve všech svých domácích utkáních, pokračoval i v první sadě šestého zápasu série. Svěřenci kouče Šmejkala vlétli na budějcký Jihostroj doslova jako vítr, a tak na druhý oddechový čas došli s náskokem šesti bodů - 16:10.

Ten domácím vydržel až do koncovky, kde se za stavu 23:17 jakoby zalekli vítězství a vlastními chybami a nedůsledností darovali Jihostroji několik bodů. Úplný konec setu však patřil opět Ostravě, která uhájila výhru 25:23.

Druhá sada byla velmi dlouho jako na houpačce. Nejprve vedli Jihočeši, poté si vzala zpět vedení Ostrava a před koncovkou se stav dlouho držel vyrovnaný. Rozhodující náskok si udělala Ostrava, která sérií nepříjemných plachtících servisů a dobrou obranou odskočila Jihostroji o tři body.

V samotném závěru se pak Budějčákům podařilo obětavým zákrokem a agresivním útokem jeden bod smazat, ale Michalovič zakončil na 25:23.

Dlouho vyrovnané skóre svítilo na tabuli i v průběhu třetího setu. Jihočeši však velmi trpělivou hrou přidávali bodík po bodíku a v pravou chvíli v koncovce slušně zaservíroval blokař Mach, čehož využila hostující obrana, podpořená agresivním útokem Kriška. Jihočeši vyhráli 22:25.

V dalším setu pak stále ještě úřadující mistři diktovali styl hry a Ostrava byla donucena k několika střídáním. K žádnému zvratu se už však nedostala, a tak Jihostroj ovládl čtvrtou sadu v poměru 20:25. Do rozhodujícího tiebreaku šel jihočeský celek s malou psychickou výhodou.

Nejprve se do vedení dostala Ostrava, Jihostroj však čtyřmi body v řadě za sebou otočil skóre ve svůj prospěch. Jelikož i v těžkých míčích hosty držel univerzál Kriško, strany se točily za stavu 5:8. Michal Kriško navíc přidal přímý bod ze servisu a na světě bylo vedení o čtyři body. Následně Ostrava dvěma bloky smečí Kriška stáhla náskok na dva body, Jihostroj ale opět přidal na rozdíl čtyř bodů.

Za stavu 10:13 přišel na servis ostravský Wolff, hostující smečař Pláteník se v útoku prosadil až na čtvrtý pokus a průběžný výsledek byl 14:14. V neskutečně dramatické koncovce měl Jihostroj dokonce i mečbol, ale Ostrava předvedla famózní závěr na bloku, který znamenal vítězství setu 19:17 a zároveň celkový triumf 3:2.

Na Jihostroj tak v sezoně 2012/2013 volejbalové Uniqa extraligy zbylo pouze stříbro...

VK Ostrava - VK Jihostroj České Budějovice 3:2 (22, 23, -20, -22, 17)

Čas: 132 minut. Nejvíce bodující hráči: Michalovič 36 - Kriško 28. Rozhodčí: Labašta, Hudík. Diváci: 1000. Konečný stav série: 4:2.

Ostrava: Michalovič, Haník, Mauler, Wolff, Záhorský, Široký - libero Václavík. Střídali Fořt a Rodek. Trenér Zdeněk Šmejkal.

Jihostroj: Rojas, Habr, Sukuba, Mach, Pláteník, Kriško - libero Michálek. Střídali Juračka, Fila a Zapletal. Trenér Jan Svoboda.

Autoři

Štítky volejbal, VK Ostrava, VK Jihostroj České Budějovice, play off Uniqa extraligy, Ostrava, Jihostroj, Michal Kriško, Česká volejbalová extraliga mužů, České Budějovice, Zdeněk Šmejkal, Volejbalový klub Ostrava, Jan Svoboda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hawky

Neporazila nás Ostrava, ale my sami s pomocí Michaloviče. Tolik chyb na příhře po celé finále je neodpustitelné. Alespoň včera bojovali, před tím byli v Ostravě podělaný až za ušima. Nejhorší je, že příští rok nejspíš nebudou žádný poháry, protože nemáme ani ten náš a LM můžeme hrát jedině na divokou kartu, jestli nám jí CEV udělí....

Úterý, 30. dubna 2013, 08:34Odpovědět

Obhajoba titulu nevyšla, volejbalovým mistrem Ostrava!  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.