Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Semifinálový start skončil jasnou výhrou domácích

Nečekaně hladké utkání odehráli hráči Jihostroje v prvním semifinále volejbalové Uniqa extraligy proti příbramským Kocourům, kteří se do dalších bojů dostali až po sedmizápasové bitvě s ČZU Praha. Výhra v poměru 3:0 domácím zabezpečila první cenný bod.

Úvodní oddechový čas si hosté vybrali za stavu 6:2 pro domácí. Příbramským vůbec nefungoval příjem, a tak se trenér Bróm rozhodl Jihočechy zastavit. Hra se poté trochu vyrovnala, ale z palubovky odešel hostující Čížek a přišel smečař Málek.

Budějčáci si pak dlouho drželi čtyřbodový náskok. Když se hosté dotáhli na rozdíl dvou bodů, střídal nahrávač Habr, kterého nahradil zkušenější Zapletal. Když Jihostroj odskočil na 19:13, dostal se na hřiště i bývalý hráč Jihočechů Sládeček.

V průběhu setu se ale obrana Příbrami začala rozehrávat, tudíž byly k vidění i dlouhé výměny. Bodový stav se zastavil na pro Příbram nakonec docela přijatelných 25:20.

I další sada začala podobnými problémy Kocourů na přihrávce, domácí si však žádný dramatický náskok v úvodu nevytvořili. Když ale přišel na servis Petr Zapletal, utrhl se Jihostroj na rozdíl slibných čtyř bodů.

Velmi nenápadnou hrou se ale Příbramským podařilo dotáhnout na 14:14 a začínalo se prakticky odznova. Koncovka byla vypjatá až do stavu 18:18, kdy Jihostroj zásluhou kvalitní obrany utekl o šest bodů, a tak druhý vypjatější set nakonec skončil větším rozdílem než ten první - 25:19.

Vedení příbramského celku byl úkaz, který poprvé nastal až ve třetím setu, a to až v poměru 5:7. Dlouho však nevydržel, jelikož do technického oddechového času šel Jihostroj s vedením 8:7. Příbramští se na přihrávce nezlepšovali a domácí tvrdým servisem šli bodovému zisku napřed.

Ve druhém setu platilo, že pokud Jihostroj podá, tak drží vedení. A jelikož se servis domácím nějakou chvíli nedařil, tak Kocouři vedli ještě za stavu 15:16. Do koncovky se opět šlo s vyrovnaným průběžným výsledkem 18:18. Jako první bodově utekl Jihostroj na 23:20, a jelikož se českobudějovickým útočníkům dařilo spolehlivě otáčet po přihrávce, zvítězil domácí ve třetím setu 25:23.

„Dnes nás bohužel soupeř rozstřílel servisem, my jsme naopak v této činnosti zaostávali. Každopádně ale nic nevzdáváme a doufáme, že zítra se nám podaří překvapit a možná uhrát lepší výsledek, od kterého bychom se rádi odrazili a přidali i nějaké to vítězství doma,“ ohodnotil utkání Miroslav Bezděka, jihočeský odchovanec a nynější blokař Kocourů.

„My jsme dnes asi dominovali hlavně na servisu. Příbramský tým hrál velmi obětavě v poli, a tak jsme museli neustále koncentrovaně útočit a bránit. Zítra to určitě bude úplně jiné utkání, jelikož soupeř po dnešním rozkoukávání nastoupí namotivovaný. My jsme za výhru velmi rádi, ale to nejtěžší nás ještě čeká,“ zhodnotil úvod série univerzál Jihostroje a příbramský odchovanec Michal Kriško.

VK Jihostroj České Budějovice - Volejbalový oddíl Příbram 3:0 (20, 19, 23)

Čas: 80 minut. Nejvíce bodující hráči: Pláteník 17 - Patucha 16. Rozhodčí: Renčín, Krtička. Diváci: 1200

Jihostroj: Mach, Sukuba, Rojas, Pláteník, Habr, Kriško - libero Michálek. Střídali Zapletal a Novotný. Trenér Jan Svoboda.

Příbram: Bezděka, Moník, Leikep, Čížek, Pekárek, Patucha - libero Švejcar. Střídali Málek a Sládeček. Trenér Petr Brom.

Autoři

Štítky volejbal, VK Jihostroj České Budějovice, VO Kocouři Vavex Příbram, play off Uniqa extraligy, Jihostroj, Česká zemědělská univerzita v Praze, Česká volejbalová extraliga mužů, Praha, Příbram, Petr Zapletal, Michal Kriško, Jan Svoboda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Semifinálový start skončil jasnou výhrou domácích  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.