Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

V Lize mistrů se chce letos Jihostroj poprat o postup

Volejbalisté budějckého Jihostroje v letošním ročníku Ligy mistrů vyrazí do dalekého Novosibirsku, Německa a Černé Hory. Týmy, se kterými se budou čeští mistři bít o postup do play off nejlepší klubové soutěže světa, se dají srovnat s těmi loňskými.

 „Los je slušný. Doufám, že letos se budeme prát o postup,“ věří letošnímu, opět trochu pozměněnému celku prezident VK České Budějovice Jan Diviš.

Favoritem skupiny, podobně jako vloni Cuneo, bude ruský velkoklub Lokomotiv Novosibirsk. Špička jedné z nekvalitnějších soutěží Evropy má v kádru několik domácích i zahraničních reprezentantů.

„Z Rusů nemáme radost vůbec. Zaprvé jsou těžkým soupeřem, za druhé nás čekají velké náklady na dopravu,“ podotýká prezident úspěšného budějckého klubu Jan Diviš. Na cestě do Novosibirsku a zpět urazí výprava Jihostroje téměř 11 tisíc kilometrů.

I proto boss jediného českého zástupce v Lize mistrů bude sledovat zápas s ruským gigantem u televize nebo internetu. „Letěl bych, leda že by mi nabídli medvěda,“ směje se vášnivý lovec Jan Diviš.

Černohorský mistr  Budvanska Rivijera Budva je pro Jihočechy velkou neznámou. V loňském roce se týmu, ve kterém v předchozích letech nastupovali většinou domácí reprezentanti, v Champions League příliš nedařilo.

 „Měli by být hratelní, ale popravdě o nich nevíme vůbec nic. Uvidíme, jaký kádr poskládají,“ říká prezident Jihostroje. „Ale podle všeho by měli být slabší než Poitiers, které nás dvakrát porazilo,“ dodává.

Německý Recycling Volleys Berlín by se dal výkonnostně přirovnat k loňskému sokovi z Unterhachingu, který ale v loňském play off německé ligy vyřadil. Na liberu v Berlíně nastupuje český reprezentant Martin Kryštof.

„I s nimi bychom mohli hrát vyrovnaně, jsou to přibližně stejné týmy. A s Unterhachingem jsme vloni odehráli smolné zápasy, ve kterých jsme měli na víc,“ míní šéf mistrovského klubu Jan Diviš. „Snad bychom se s nimi mohli prát i o postup,“ věří v sílu kádru trenéra Jana Svobody, ve kterém došlo ihned po sezoně k drobným kosmetickým změnám.

Na postu druhého univerzála, který by měl krýt záda zkušeňákovi Jakubu Novotnému, vystřídal Radka Motyse (29) Michal Kriško (23) z Příbrami. V blokařském triu Sukuba – Mach – Smrčka také došlo ke změně. Odchovanec klubu Štěpán Smrčka ve třiceti letech ukončil profesionální kariéru a podle našich informací jej zaměstnala pražská developerská firma.

„Měli bychom mít perspektivnější tým, ale určitě ne slabší. Myslím, že letos bude náš tým ještě zkušenější, vyhranější a šance na druhé místo v základní skupině Ligy mistrů je zase blíž než vloni,“ říká prezident Diviš.

Autoři

Štítky Liga mistrů UEFA, Jihostroj, Novosibirsk, Jan Diviš, Německo, Hertha BSC Berlin, Štěpán Smrčka, VK Jihostroj České Budějovice, Evropa, 1. FK Příbram

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Lize mistrů se chce letos Jihostroj poprat o postup  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.