Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Volejbalisté se na Meťáku utkají o titul antukového mistra ČR

Kvalitní volejbalovou podívanou připravil českobudějovickým fandům tohoto sportu předseda AMS a pořadatel letní antukové ligy Lubomír Vašina ve spolupráci s českobudějovickým Meťákem.

 

Reprezentanti a špičkoví hráči z tuzemské extraligy, to jsou největší divácká lákadla dvacátého ročníku letní antukové ligy volejbalistů, která o o víkendu vyvrcholí v rožnovském areálu Meteor. Kdo vyhraje, může se pyšnit titulem volejbalový mistr ČR na antuce.

Oranžový povrch nemají všichni špičkoví volejbalisté v oblibě, většina z nich si ale turnaje pod širým nebem ujít nenechá.  Antuková liga je česká národní specialita, volejbal venku na antuce se nehraje nikde jinde na světě. Závěrečné zápasy turnajů mají vysokou sportovní úroveň.

Týmy na antukové lize si hráči skládají tak, jak chtějí. Není tu žádné omezení věku, oficiální klubové příslušnosti, herní specializace či cizinců. Turnaje jsou zpravidla dvoudenní a jsou vyhlášené svou večerní kulturou a hlavně výborným obsazením -  hráči národního týmu, krajánci, hvězdy extraligy i vyhlášení „antukáři“ z nižších soutěží.

Od soboty do neděle  bude na Meťáku bojovat na finálovém turnaji osmička nejlepších družstev, která se musela probít z předchozích tří kvalifikačních turnajů v Pecce, Dobřichovicích a Hodslavicích.

V sobotu začnou boje ve skupinách v 10 hodin, v neděli ve stejný čas odstartují semifinále a závěřečné zápasy o umístění. I zde v sobotu pořadatelé přichystali zábavu v podobě diskotéky.

Jihočeský volejbal bude mít na volejbalovém klání velké zastoupení, skákat u sítě tu bude mezi zahraničními borci třeba Jiří Popelka, Ondra Hudeček, Jirka Novák, Karel Kvasnička, Michal Sukuba a jiní. I jeden rize budějcký tým bude na finále startovat. A to vítěz první ligy EGE ČB.

Autoři

Štítky volejbalista, Česko, volejbal, Jiří Popelka, Karel Kvasnička, Jiří Novák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Volejbalisté se na Meťáku utkají o titul antukového mistra ČR  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.