Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Volejbalový klub představí tým pro příští sezonu

Pravděpodobně jediný sportovní oddíl mužů, který v Budějcích bude v nadcházející sezoně hrát nejvyšší republikovou soutěž, dnes odpoledne představí nový kádr na nadcházející extraligový ročník.

Z Jihostroje po uplynulé ne příliš povedené sezoně odešly některé zkušené opory a klub sáhl po nových tvářích. K velké změně došlo i ve  vedení, a to na postu manažera, když za Zdeňka Scheichla přešel do vedoucí pozice klubu bývalý vynikající blokař a v posledních letech i asistent trenéra Stanislav Pochop.

A právě Standu Pochopa se Budějcké Drbně podařilo zastihnout bezprostředně před schůzkou se sponzory, na které by klub měl přestavit nový kádr a vizi do příštího extraligového ročníku.

Rojas, Novotný a Pláteník, to jsou tři jména, která se na soupisce Jihostroje už jistě neobjeví. „Na místo těchto zkušených hráčů se nám podařilo sehnat na dvouleté hostování mladého a nadějného smečaře Brna Jana Kulihu. Dále přijde do týmu velmi zkušený slovenský reprezentant Robert Hupka, který posílí náš kádr na postu libera,“ uvádí Pochop.

S odchodem Novotného však vzniklo volné místo i na pozici druhého univerzála. Jak se tuto situaci pokusí klub řešit? „Na postu univerzála budeme od nové sezony mít pouze Kriška a v případě jeho zranění či nemoci ho zaskočí jeden z dvojice smečařů Michálek - Fila. Původně jsme chtěli ještě angažovat univerzála ČZU Michala Fingera, ale nepodařilo se nám s pražským klubem uzavřít dohodu,“ vysvětluje klubový manažer.

Jihostroj se také rozloučí na nějakou dobu s liberem Davidem Juračkou, který pravděpodobně odejde na hostování do Příbrami. „Na postech nahrávače a blokařů k žádné změně nedošlo, a tak poslední otazník visí nad budoucností mladého smečaře Šulisty, kterého bychom rádi poslali na zkušenou do týmu, kde i jako mladý bude dostávat více šancí,“ dodává Stanislav Pochop.

Klub také přichází s novou vizí do budoucna. Zatímco v posledních sezonách spíše sázel na ostřílené a zkušené matadory, v té letošní by měli dostávat mnohem více šancí mladí hráči, ti starší pak budou mladým spíše ´krýt záda´.

Vedení klubu doufá, že pokud dá mladým volejbalistům v následujících dvou či třech sezonách více prostoru, tak ti svou dravostí tuto těžkou práci klubu vrátí v podobě dobrých výsledků.

Autoři

Štítky volejbal, VK Jihostroj České Budějovice, změny v kádru, Jan Kuliha, Robert Hupka, České Budějovice, Jihostroj, Michal Finger, Česká zemědělská univerzita v Praze, Drbna.cz, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Volejbalový klub představí tým pro příští sezonu  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.