Počasí dnes26 °C, zítra21 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Začíná volejbalové finále! Jihostroj přivítá Ostravu

Velké finále extraligy ve volejbale začne pro Jihostroj České Budějovice již zítra. Úřadující mistr, který se do závěrečné fáze sezony dostal bez větších potíží, přivítá poměrně překvapivě celek Ostravy. Ten po velkém boji postoupil přes lídra základní části z Liberce.

Ostravský tým byl po základní části dokonce až na pátém místě, a proto celá volejbalová veřejnost očekávala spíše finále Jihostroje proti Liberci. Severočeši však nedokázali potvrdit roli favorita a s Ostravou prohráli dokonce 2:4 na utkání.

Přitom by se dalo s nadsázkou říci, že Ostravu táhne jediný muž, a to je univerzál Michalovič, který s přehledem vede statistiky nejvíce bodujících hráčů s 326 body. Za ním druhý v pořadí je příbramský Patucha s propastným rozdílem 82 bodů a i za těmito dvěma hráči následuje rozdíl skoro stovky bodů.

K famózní formě mladého Michaloviče se Budějcké Drbně podařilo sehnat vyjádření asistenta trenéra domácích volejbalistů Stanislava Pochopa.

„My jsme samozřejmě viděli utkání Ostravy a Liberce a je naprostá pravda, že výkon Moravanů je z velké části založen na slovenském univerzálovi Michalovičovi. Půl sezony laboroval s bolavým ramenem, ale to se mu podařilo doléčit a nyní je ve výborné formě. Ostrava disponuje poměrně dobrou obranou a kvalitním plachtícím servisem, a pokud má nějaký problém v útoku, tak to řeší právě přes mladého univerzála, který hraje velmi dobře,“ uvedl Pochop.

„Naším hlavním cílem v následujících utkáních bude přečíst dobře hru nahrávače Haníka a samozřejmě ubránit právě hlavní útočnou oporu Michaloviče. Ostrava byla po základní části až na pátém místě, a tak má pro letošní sezonu cíl splněn na 120 procent, čili nebude mít co ztratit a bude hrát na maximální riziko. My nesmíme připustit, aby se Slezané dostali do nějaké větší euforie. Tlak bude samozřejmě na nás, ale na to jsme letos zvyklí, jelikož jsme s ním museli počítat celou sezonu i v Lize mistrů. Naší velkou výhodou by mohl být velice široký kádr a to, že Ostrava na lavičce prakticky nemá nikoho, kdo by nahradil hráče základní šestky,“ dodal ještě k finálové sérii Stanislav Pochop.

Na první dvě finálová utkání se můžeme těšit již v pátek a v sobotu shodně od 18 hodin v budějcké Sportovní hale. Jako vždy realizační tým Jihostroje připravil pro diváky bohatý doprovodný program.

Tradičně bude mezi sety k vidění taneční skupina Move 21 a vystoupení roztleskávaček. Nově každý fanoušek obdrží kromě plácačky od firmy Typodesign také ´manuál fanouška´. Úplně nové vystoupení si pro Jihostroj připravila hudební skupina Wild Sticks, která je složena pouze z bubeníků.

Marketingové oddělení klubu zároveň prosí všechny fanoušky, aby přišli na utkání oblečeni do červené barvy, abychom v Budějcích mohli Ostravě vytvořit takzvané Červené peklo.

„Na Ostravu si věříme a doufáme, že nezklameme naše fanoušky. Zároveň chceme předeslat, že hosty vůbec v ničem nepodceňujeme a doufáme, že odehrajeme velmi kvalitní utkání, která budou lahodit oku fanouška,“ řekl před rozhodující částí sezony trenér Jihostroje Jan Svoboda.

Autoři

Štítky volejbal, VK Jihostroj České Budějovice, VK Ostrava, play off Uniqa extraligy, Ostrava, finále, Liberec, České Budějovice, Jihostroj, Liga mistrů UEFA, Jan Svoboda, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Začíná volejbalové finále! Jihostroj přivítá Ostravu  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.