Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Na mistrovství republiky hendikepovaných plavců uspěli Petráček a Nestával

V polovině ledna se v areálu Městského plaveckého stadionu Lužánky uskutečnilo jednadvacáté Mistrovství České republiky v plavání tělesně postižených. Mezi silnou konkurencí přibližně 120 závodníků se podařilo prosadit i několika Jihočechům.

Na posledním ostrém testu před květnovým mistrovstvím Evropy, Světovými hrami juniorů a paralympijskými hrami v Rio de Janeiru se zaskvěl především Arnošt Petráček. Tomu patřilo hned třikrát první místo - na padesátimetrové trati stylem znak, volným způsobem a motýlkem. Jeho bodové výsledky ve dvou nejlepších disciplínách (znak a motýlek) mu rovněž vynesly zlatou medaili v dvojboji.

Bez ocenění ze stupňů vítězů neodjel z mistrovství ani věkem ještě juniorský plavec Ivan Nestával. I on uspěl na padesátimetrové trati stylem znak, kde obsadil v celkovém součtu třetí pozici. Mezi juniory byl však první. Zcela nejlepší včetně dospělých byl na 200 metrech volným způsobem. Celkovou čtvrtou pak příčku obsadil na trati 50 metrů motýlek. I tam byl ve věkové kategorii juniorů nejlepší. Nejkratší trať volným způsobem zvládl mezi všemi jako patnáctý a v součtu bodů dvou nejlepších disciplín mu v juniorském dvojboji patřilo desáté místo.

Mistrovství se zúčastnil i statistik českobudějovických volejbalistů Adam Šimonek. Ten ale na medailové příčky nedosáhl. Při závodu 100 metrů stylem znak doplaval devátý, při stejné vzdálenosti na prsa si svou pozici vylepšil na dělenou 6. a 7. příčku. Jen těsně pod stupni vítězů skončil na dlouhé trati 400 metrů volným způsobem. V bodovém součtu pro dvojboj nakonec skončil patnáctý.

Do Brna odcestovali také Jan Kristl a Jan Chaloupka. První zmiňovaný plaval ve čtyřech závodech, nejlépe se umístil na 200 metrech volným způsobem, kde skončil pátý. Chaloupka rovněž plaval hned čtyřikrát a za svůj nejlepší úspěch může považovat šesté místo na trati 50 metrů motýlek. Mezi juniory mu vyneslo příčku třetí.

Štítky Arnošt Petráček, Česko, motýlek, paralympijské hry, styl, Evropa, Rio de Janeiro, plavec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na mistrovství republiky hendikepovaných plavců uspěli Petráček a Nestával  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.