Počasí dnes22 °C, zítra14 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Senioři se dočkali ocenění za výkony při zdolávání vzdálenosti La Manche

Plavci a plavkyně ze seniorských uskupení se po celé České republice zapojili v únoru do štafetového plavání Přeplavme svůj La Manche. Anna Jerhotová uplavala 37 kilometrů.

Akce se konala podruhé a zapojily se kluby Senzačních Seniorů v rámci celé České republiky. Kromě Klubu Aktiv a Svazu důchodců z Českých Budějovic také Lovosice, Pardubice, Liberec, Poděbrady, Louny, Praha Řepy, Poděbrady, Strakonice, Řevnice, Prachatice a další,“ upřesnila mluvčí budějovické radnice Jitka Welzlová.

Na čtvrteční setkání seniorů dorazil i náměstek primátora František Konečný, který předal ceny nejlepším plavkyním. Za 22 dnů nejvíce uplavala Anna Jerhotová – 37 kilometrů. Ludmila Hervířová uplavala 32 kilometrů a Marie Veselá 24,6 kilometru. Do akce se zapojilo více jak 100 seniorů a poklonu si zaslouží všichni. Průliv La Manche má v nejužším místě 34 kilometrů.

Senioři si pro Konečného připravili poděkování za poskytnutí výrazné slevy na vstup do bazénu v rámci akce. „Tyto a podobné akce pro seniory budeme podporovat,“ řekl Konečný. 

Štítky plavání, senioři, La Manche, Lamanšský průliv, plavec, Česko, František Konečný, Poděbrady, Marie Calma, Praha, České Budějovice, Liberec, Pardubice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Senioři se dočkali ocenění za výkony při zdolávání vzdálenosti La Manche  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.