Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Štíři a Štírky začínají boje v play-off

To, na co čeká většina klubů, a Štíry nevyjímaje, je konečně tady. Muži rozjedou svou čtvrtfinálovou sérii s Mukařovem na domácí palubovce v českobudějovické Sportovní hale dnes od 18 hodin. Ženy začínají také dnes, ale na palubovce Plzně. Domácí zápas je čeká o den později. Také ve Sportovní hale v Českých Budějovicích. Začátek je v 15:45.

Štíři zakončili základní část Národní ligy čtvrtým místem se ziskem 40 bodů. Bylo tak jasné, že soupeře pro čtvrtfinále si nebudou vybírat, ale jeden týmů z pátého až osmého místa na ně zbyde. Stal se jím loňský mistr Sokol Mukařov.

Českobudějovičtí florbalisté mají druhou nejhorší přesilovku v soutěži. Využili pouhých 24,49%. Ani oslabením se nemohou zrovna pyšnit. Čtvrté nejhorší s úspěšností 63,46%. V domácí tabulce jsou Jihočeši na dělené první pozici společně s Chomutovem, Plzní a Královým Dvorem. Nejproduktivnějším hráčem Štírů je Lukáš Malý na šesté pozici s 44 body (26+18).

Mukařov skončil po základní části sedmý s 35 body. Pyšní se jednou z nejlepších obran v celé soutěži. Konkrétně třetí nejlepší. Inkasovali 125 branek. Mukařov ale inkasoval nejvíce branek v soutěži ve své vlastní přesilovce. A to celkem šest. Pražané mají také nejhorší oslabení. Ubránili pouze 60,71%.  Na venkovních hřištích je Mukařov třetí nejlepší. Nejproduktivnějším hráčem pražského celku je 32. Jakub Noha s 29 body (12+17).

První vzájemný zápas na mukařovské půdě ovládli Štíři v poměru 7:4. Doma poté podlehli 6:7 v prodloužení.

Celá série na tři vítězná utkání začíná dnes v 18 hodin v českobudějovické Sportovní hale. Zítra se přesune na palubovku Mukařova.

Štírky po špatném začátku soutěže nakonec zakončily základní část na jedenácté pozici s 24 body. Po posledním kole tak čekaly, který z týmů z první osmičky si je vybere. Nakonec po nich sáhla Plzeň.

Jihočešky mají čtvrtou nejhorší obranu. Za dvacet zápasů dostaly 125 branek. Vstřelily ale druhý nejvyšší počet branek ve vlastním oslabení – tři. Tým z Českých Budějovic je také třetím nejtrestanějším týmem se 136 trestnými minutami. A mají také nejtrestanější hráčku 1. ligy. Barbora Zahradníková nasbírala 46 trestných minut. Nejvíce bodující hráčkou je Lada Janošťáková na 32. místě s 23 body (14+9).

Plzeňské hráčky prošly základní částí suverénně a skončily čtvrté. A jelikož bylo jasné, že třetí rezerva Židenic bude sestupovat, volily si své soupeřky už jako třetí v pořadí. Nikoho moc nepřekvapilo, že si vybraly právě Štírky. Však v obou vzájemných zápasech jasně vyhrály. Na českobudějovické palubovce zvítězily 12:3 a doma 10:2. V sérii hrané na dva vítězné zápasy tak budou jasnými favoritkami.

Plzeň posbírala za základní část 47 bodů. Má čtvrtý nejlepší útok. Do branek svých soupeřů nasázely 123 gólů. Čtvrtá nejlepší obrana v soutěži inkasovala 69 branek. Nejproduktivnější plzeňskou hráčkou je dvanáctá Nikola Staňková s 30 body (15+15).

Série začíná dnes v Plzni, ale již zítra se přesouvá do Českých Budějovic. Souboj na jihu Čech vypukne v 15:45.

Štítky florbal, Štíři, sportovní hala, Mukařov, Plzeň, České Budějovice, soutěž, Jakub Noha, Česko, Chomutov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Štíři a Štírky začínají boje v play-off  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.