Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Boxer Popovič vyhrál domácí šampionát. Dalším krokem je Rusko

Lákavé zápasy byly k vidění v budějckém Sport Hotelu, kde se konal republikový šampionát v boxu pro kadety a kadetky. V nejtěžší váhové kategorii zvládl oba své zápasy domácí David Popovič, který kromě titulu získal i nominaci na mistrovství Evropy.

Kam tento úspěch řadíte? Je to vaše největší vítězství?
Největší asi ne, protože už jeden titul mistra České republiky mám. Takže bych ho vyzdvihl do stejné úrovně. Každopádně oba patří mezi moje nejlepší úspěchy a jsem za to šťastný.

Před turnajem jste říkal, že máte připravenou novou zbraň. Prozradíte, která to byla?
Chtěl jsem vyhrát totální válkou, ke které mi pomohla zbraň ve formě větší agresivity a zuřivosti. Ve finále se mi to naplno podařilo. Bohužel v semifinále jsem se až tak zorientovat nedokázal.

Semifinále bylo pro vás těžší?
Ano.

Víte důvody?
Poslední zápas jsem absolvoval před čtyřmi měsíci a na začátku semifinále mi trvalo správně se na zápas naladit. Až od druhého kola jsem začal být agresivní.

Semifinále s Kristiánem Péczkou z Ostravy bylo okem diváků těsné. Jak jste ho viděl?
Vyhrál jsem ho 2:1 na body a bylo opravdu těžké. Ve druhém kole jsem se zdravě naštval a bodoval ataky na hlavu. Povedlo se mi to přenést i do třetího kola a zápas jsem po zaspaném začátku těsně vyhrál. I kvůli domácímu publiku jsem byl pod tlakem a možná trochu rozhozený, ale naštěstí jen první kolo.

Ve finále jste nastoupil proti značně těžšímu soupeři, ale udolal ho před limitem na technické K.O.
Ten kluk byl o 37 kilogramů těžší. Ze začátku jsem dokázal získat nějaké body a zároveň zjišťoval, jak bude útočit. Měl jsem obavu jen z toho, že využije svou váhu a bude chtít do mě hned zostra skákat. Taktika byla držet ho co nejdál od těla a utavit ho. Ve druhém kole jsem viděl, že ho dostávám, tak jsem se ještě více kousl a sérií útoků zápas ukončil.

Pomohlo vám hodně domácí prostředí a fanoušci?
Jak jsem zmínil, tak v prvním zápase mě to ze začátku možná trochu svazovalo. Pak jsem to ale zužitkoval pro sebe, zdravě se naštval a domácí skvělou atmosféru využil. Pozval jsem si rodinu a kamarády, takže řvala celá hala. Byl jsem nadšený a pomohlo mi to.

Nyní vás čeká reprezentace. Můžete už prozradit více?
Mám jistou nominaci na mistrovství Evropy, které se bude konat v Rusku. Dále pojedu i na další turnaje, které se budou během roku konat. Přesný kalendář závodů se teprve řeší.

Kdy bude evropský šampionát probíhat?
I to je zatím v jednání. Varianta je buď kolem června nebo pak až na podzim v září nebo říjnu.

Vyhovovala by vám více první varianta, když jste v plném tréninku nebo naopak druhá s tím, že ještě budete mít více času na trénink?
Na přípravu sice podle tréninkového plánu potřebuji jeden až dva měsíce, ale kvůli kvalitnější přípravě bych byl radši za podzimní termín.

Cíl bude opět ten nejvyšší?
Ano. Do Ruska pojedu s cílem vyhrát a přivézt domu zlato. Bude to ale hodně těžké. Turnaje se ve formě pyramidy (vyřazování) utká osm boxerů.

Štítky Sport Hotel, David Popovič, box, mistr, Rusko, titul, Evropa, semifinále, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Boxer Popovič vyhrál domácí šampionát. Dalším krokem je Rusko  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.