Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Štíři na vozíku obhájili titul a jsou znovu šampioni. V sezoně ani jednou neprohráli

Obhajobu extraligového titulu okořeněnou famózní jízdou mají za sebou florbalisté FBC Štíři České Budějovice na vozíku. Na pražském finálovém turnaji porazili stejně jako v sezoně všechny soupeře, ve finále pak ComAp Praha 4:1. Po vítězství odpovídal na otázky Adam Šimonek, který je dlouhodobou oporou jihočeského týmu.

Po skvělé základní části jste do Prahy jeli jako favorité, souhlasíte?
Je pravda, že jsme do turnaje vstupovali jako vítězové základní části a navíc bez jediné porážky. To jsou fakta, která nás do role favorita celého play-off pasovala. A my jsme samozřejmě odjížděli s cílem obhájit loňský titul.

V semifinále jste narazili na silný Tatran Střešovice. Jaké to byly zápasy?
Vyhráli jsme 3:1 a 2:1. Spíš jsme Tatran tedy přehráli (úsměv). V soutěži se všichni známe, takže jsme věděli, že Tatran bude hodně silný soupeř. Byly to velké bitvy. Ve druhém semifinále uspěl tým ComAp Praha, který byl druhý po základní části.

A finále jste vyhráli 4:1.
Předně chci říct, že do finále se vždycky musí jít pro vítězství, a tak jsme k tomu taky přistoupili. Věděli jsme, že máme dostatečně kvalitní tým na vítězství a se zdravým sebevědomím jsme do finále vstupovali. Nakonec jsme zápas zvládli a stylem start-cíl se stali letošními šampiony. Hráli jsme proti soupeři, který nám v dlouhodobé části nedal ani jednu branku. V zápase jsme dali důležitý první gól. Za stavu 2:0 se podařilo soupeři snížit na rozdíl jediné branky. Pak musel otevřít zadní vrátka, čehož jsme využili a rozhodli. Náskok tří branek byl už pohodlný.

Lepší pocity asi mít ani nemůžete, ne?
Po finále přišla samozřejmě velká radost a také úleva. Obhájit titul je vždy těžší, než ho získat poprvé, takže jsme cítili určitý tlak. Jsme nesmírně rádi, že jsme to zvládli a potvrdili roli favorita. Jsem nesmírně rád také za týmový výkon, který jsme na tomto turnaji převedli. Umíme se vzájemně zastoupit na jednotlivých postech a navíc nás jistí kvalitní lavička.

Jaký máte nyní plán? Co vás dále čeká?
Nyní si chvíli odpočineme, zaléčíme drobná zranění z tohoto náročného turnaje a hned potom se vrhneme do dalších tréninků. V létě nás totiž čeká turnaj Prague Wheel Open, na kterém také obhajujeme loňské vítězství.

Tým máte v současnosti tak silný, že si věříte i na další úspěchy mimo Česko?
Osobně si myslím, že je to podobné ve všech sportech. Mistr Česka by měl mít hlad po úspěších i za hranicemi. Už jsem zmiňoval letní PWO, kde se utkáme s mezinárodní konkurencí. Pravděpodobně se příští rok zúčastníme také Malmö Open, což je další prestižní mezinárodní turnaj. A na oba turnaje pojedeme s důvěrou ve vlastní schopnosti, budeme chtít hrát atraktivní florbal a mířit na mety nejvyšší.

Autoři | Foto FB florbalvozickaru.cz

Štítky FBC Štíři České Budějovice, extraliga, vozíčkáři, titul, šampion, finále, Praha, vozík, České Budějovice, Tatran, Česko, TJ Tatran Střešovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Štíři na vozíku obhájili titul a jsou znovu šampioni. V sezoně ani jednou neprohráli  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.