Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Budějčanda Monika Bürgerová z TJK je akademickou mistryní Evropy

Dvacetiletá závodnice TJ Karate České Budějovice Monika Bürgerová zaznamenala životní úspěch. Z chorvatského Záhřebu přiveze titul akademické mistryně Evropy. Studentka Přírovědecké fakulty Jihočeské univerzity zcela ovládla kategorii kumite žen do padesátipěti kilogramů.

TJ Karate České Budějovice vyslalo na akademické Mistrovstí Evropy celkem čtyři svěřence. V mužském pavouku se umístil Dominik Mikula na skvělém devátem místě. To samé místo obsadil Tomáš Hermann.

1. Kolo Maffini (ITA) 0:1 Bürgerová
2. Kolo Plumley (GBR) 3:5 Bürgerová
3. Kolo Swchartzova (SVK) 0:1 Bürgerová
4. Kolo Berquet (FRA) 0:3 Bürgerová
5. Kolo FINÁLE Cavallari (ITA) 0:2

Kromě Bürgerové se dařilo také Adrianě Crhonkové, která v kategorii kumite do padesáti kilogramů. Obsadila solidní sedmé místo.

Bürgerová absolvovala celkem pět zápasů včetně toho finálového. V něm narazila na zkušenou Italku Cavallariovou. Formu z předchozích dnů si podržela a po sebevědomém výkonu zvítězila 2:0.

„V eliminicích jsem se cítila paradoxně lépe než dnes ve finále. Ve vyřazovacích soubojích jsem na sobě necítila tlak. Tíhu okamžiku jsem pocítila až ve finále. Můj kouč Míra Hýsek požádal španělského kolegu Juana Luise Benitéze, aby odkaučoval finále, protože byl přítomen na místě. Pomohl mi. Luis kooperuje s naším klubem, a tak mne zná. Dbal na to, abych se soustředila pouze na svoje body,“ popsala aktuální pocity po finále Bürgerová.

Bürgerovou na dálku podporovali malí karatisté a karatistky z českobudějovického TJ Karate. Ti se aktuálně náchází na soustředění v Albrechticích nad Vltavou. „Závěr treninku jsme věnovali přenosu zápasu. Jsem rád, že děti mohli vidět úspěch naší Monči živě. Cesta k medailím začíná v poctivé práci na tréninku,“ okomentoval úspěch šéftrenér TJ Karate České Budějovice Miroslav Hýsek.

ČTĚTE TAKÉ: TJ Karate České Budějovice pořádá nábor nových členů

Štítky karate, Kumite, Mistrovstí Evropy, TJ Karate České Budějovice, Bojové Sporty, Sport, Evropa, České Budějovice, finále, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Záhřeb

Budějčanda Monika Bürgerová z TJK je akademickou mistryní Evropy  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.