Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Lyžařská střediska na jihu Čech jsou i přes oteplení v provozu

Lyžařská střediska na jihu Čech zůstávají v provozu i přes oteplení z posledních dnů. Na sjezdovkách stále leží přibližně půl metru technického sněhu. Provozovatelé doufají, že se v příštích dnech ochladí a napadne i sníh přírodní.

„Vypadalo by to líp, pokud by kolem sjezdovek nebyla zelená tráva. Ale bohužel zatím nám počasí příliš nepřeje,“ řekl za lyžařský areál Zadov Petr Vondraš. Dodal, že lyžaři hlavně využijí sjezdovku na Kobyle. Svah na Nových Hutích bývá v provozu jen někdy. „Podmínky na běžky zatím nejsou,“ uvedl Vondraš.

Skiareál Lipno za víkend navštívilo přibližně 2 500 lyžařů. „V noci mrzne, ale přes den se pokaždé oteplí. Každopádně ideální podmínky pro lyžování jsou především dopoledne a večer. Kolem poledne a odpoledne sníh trochu povolí,“ řekl za skiareál Jiří Falout.

Na svazích největšího střediska na česko-rakouské hranici Hochfichtu leží až 70 centimetrů sněhu. V provozu je téměř 11 kilometrů sjezdovek včetně dvou dětských lyžařských parků. „Nový rok začal skvěle. Podařilo se nám využít několikadenních mrazů k výrobě technického sněhu,“ uvedl ředitel skiareálu Hochficht Gerald Paschinger.

Autoři

Štítky počasí, rekreace, hory, Jihočeský, lyžařské středisko, Česko, sjezdovka, Hochficht, Nová Huť, Vodní nádrž Lipno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lyžařská střediska na jihu Čech jsou i přes oteplení v provozu  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.