Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Tábor o zahajovací závod světového poháru cyklokrosařů nepřijde. Diváci se k trati nedostanou

Světový pohár cyklokrosařů by měl po změně závodního kalendáře kvůli koronavirové krizi odstartovat podle plánu v neděli 29. listopadu v Táboře. Pojede se ale bez diváků, jak potvrdil předseda komise cyklokrosu Českého svazu cyklistiky Petr Balogh.

"Připravujeme se na to, že závod Světového poháru stoprocentně uspořádáme. Konzultoval jsem to i s Národní sportovní agenturou a nemělo by tomu nic stát v cestě, i když se pojede bez diváků a jen s velmi omezeným počtem novinářů," řekl Balogh.

Zorganizovat prestižní akci - byť za nestandardních podmínek a s řadou omezení - považuje za zásadní i kvůli domácím závodníkům. "Chci tím nakopnout mládežnické kategorie, když ti závodníci přišli o mistrovství Evropy, které je před námi. Bez závodů jen trénovat, to je na nic," uvedl Balogh.

Věří, že v polovině listopadu bude pokračovat domácí pohárový seriál Toi Toi Cup. "Napsali jsme žádost o výjimku na 15. a 17. listopadu, kdy jsou vypsány závody v Hlinsku a Rýmařově, tak doufám, že se nám to po více než měsíci a půl zase rozběhne," uvedl Balogh.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto cyklokros.cz

Štítky Sport, cyklistika, cyklokros, Světový, Tábor, světový pohár, koronavirová krize, Český svaz cyklistiky, cyklokrosař, Národní sportovní agentura

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tábor o zahajovací závod světového poháru cyklokrosařů nepřijde. Diváci se k trati nedostanou  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.