Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jihostroj porazil v přípravě na extraligu dvakrát národní tým Rakouska

Volejbalový klub z Českých Budějovic čeká během ledna náročná pasáž zápasů proti dalším aspirantům na extraligový titul. Proto se mužstvo rozhodlo zpestřit si přípravu dvěma zápasy proti národnímu týmu Rakouska, který se připravuje na kvalifikaci o mistrovství Evropy v Izraeli.

Přestože trenéři Jihostroje dopředu říkali, že výsledek zápasů pro ně není rozhodující, výkon mužstva a konečné skóre obou zápasů je potěšilo. První duel měl vysokou úroveň a zástupce vedoucího celku UNIQA extraligy zvítězil 3:1 (25:23, 36:34, 26:24, 25:20). Hned o den později v úterý byla na programu odveta, v níž Jihostroj naprosto dominoval. V utkání hraném na čtyři sety nedal soupeři šanci a vyhrál 4:0 (25:19, 25:21, 25:19, 28:26). Celková bilanci tak vyzněla 7:1 na sety ve prospěch jihočeského klubu.

Hráči Jihostroje se před těžkými zápasy extraligy skvěle rozehráli, ve formě se ukázal zejména kanadský univerzál Casey Schouten, který byl při svých útocích téměř neomylný. „Myslím, že to byly pro oba týmy super zápasy. Až nás trochu překvapilo, jak se nám dařilo. Hráli jsme opravdu dobře a věřím, že jsme na extraligu výborně připraveni,“ zhodnotil za Jihostroj trenér Tomáš Skolka. Extraliga bude pro českobudějovický klub pokračovat v pondělí 11. ledna televizním zápasem s Duklou Liberec, který bude zároveň soubojem o první místo v tabulce.

Ohodnoť článek

Tisková zpráva | Foto Dan Kubát

Štítky Jihostroj, volejbal, extraliga, Rakousko, Izrael, národní tým, České Budějovice, Česká volejbalová extraliga mužů, Dukla Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihostroj porazil v přípravě na extraligu dvakrát národní tým Rakouska  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.