Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Závodníci TJ Karate České Budějovice vyrazili na mezinárodní turnaj do Welsu. Už jen účast byla vítězstvím, říkají

PR článek

Skvělý turnaj, úžasná atmosféra, a především pak radost z toho, že se soutěž takového ražení vůbec mohla uskutečnit. Těmito slovy hodnotí zástupci TJ Karate České Budějovice akci Karate Austria Pro Sessions, za kterou vyrazili do rakouského Welsu.

Pozvání přijali závodníci Tomáš Hermann a Lucka Veithová, které doprovázel trenér Miroslav Hýsek. Byli to jediní zástupci České republiky. Celkem se akce účastnilo 10 států, přičemž dorazili medailisté z ME, MS či K1, takže konkurence byla velká.

Jak ale zdůrazňuje Miroslav Hýsek, tentokrát se nejelo za medailemi. „Už samotná účast byla vzhledem k pandemii vítězstvím. Bylo to prostě super. Pro nás všechny oživení, motivace, že se ještě něco dá dělat, že žijeme. Osobně jsem se setkal s ostatními trenéry, kamarády, poseděli jsme, popovídali si, bylo to příjemné. Na turnaji obecně vládla přátelská atmosféra, a to i mezi závodníky. Bylo vidět, že jsou všichni rádi, že si mohou vyzkoušet zápasy a okusit atmosféru turnajů,“ uvádí Miroslav Hýsek.

Perfektní organizace

Trenér vyzdvihuje i bezchybnou organizaci Karate Austria Pro Sessions. Všichni závodníci museli mít PCR testy, ne starší 48 hodin. V den turnaje (20. února) se také uskutečnilo antigenní testování. Nikdo nehodlal nic podcenit.

„V hale mohli být přítomni jen závodníci, kteří aktuálně závodili. Vše klapalo bez problémů. Organizátoři s námi neustále komunikovali, informovali nás, vše mělo hladký průběh. Také hotel, který byl určen jen účastníkům turnaje, byl zvolen skvěle – nacházel se pouze kilometr od haly, takže se tam dalo dojít i pěšky. Zároveň nás potěšilo, že se neplatilo žádné startovné. Po všech stránkách povedená akce,“ hodnotí Miroslav Hýsek.

Závodilo se výhradně v olympijských váhových kategoriích, ve kterých startovalo sedm závodníků. Každý zápasil s každým, což bylo sice náročné, ale pro každého přínosné.

„Z Rakouska jsme odjížděli s wau pocitem. Těšíme se na další turnaje!“ uzavírá trenér.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Xavier Servolle / Kphotos

Štítky TJ Karate České Budějovice, karate, Austria Pro Sessions, Miroslav Hýsek, České Budějovice, Wels, trenér, Česko, olympijské hry, Rakousko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Závodníci TJ Karate České Budějovice vyrazili na mezinárodní turnaj do Welsu. Už jen účast byla vítězstvím, říkají  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.