Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Pořadatelé Rallye Šumava pokračují v přípravách. Počítají se závodem bez diváků

Rallye Šumava Klatovy a Historic Vltava Rallye by v letošním roce neměl potkat podobný osud jako vloni. Pořadatelé pokračují v přípravách květnového závodu českého rallyového šampionátu. Už teď je jasné, že se motoristický podnik neobejde bez koronavirových opatření.

„Čas běží zcela neúprosně a všeobecná situace se nelepší tak rychle, jak bychom si všichni přáli. Proto je stále více zjevné, že všechny účastníky čeká testování na přítomnost zlého viru a co nás mrzí nejvíc – že se naše soutěže tentokrát budou muset obejít bez diváků. Moc nás to všechno mrzí, ale po zralé úvaze jsme se rozhodli Šumavu a Vltavu dále neodkládat a odjet je i v těchto nepříjemných podmínkách,“ shrnul předseda organizačního výboru obou podniků Jan Petrů. Pořadatelé se pokusí fanouškům zprostředkovat zážitek z tratě alespoň v on-line formě.

Během druhého květnového víkendu se tak v okolí Klatov představí také účastníci mistrovství Evropy historických vozů. „Tento šampionát byl loni dokonce zcela zrušen a my budeme s napětím sledovat nadcházející italskou Sanremo Rally Storico a na dálku držet palce tamním pořadatelům, kteří jsou ve stejně složité situaci jako my. Také pro nás má prestižní evropský šampionát vysokou prioritu, letos jsme se dokonce rozhodli páteční etapu vyčlenit především účastníkům 29. Historic Vltava Rallye,“ dodal Petrů.

V sobotu se pojedou v tradičním modelu obě soutěže po stejných tratích, naopak nedělní rychlostní zkoušky budou mít vyhrazeny piloti soudobých vozů v rámci jubilejní 55. Rallye Šumava Klatovy. „Věříme, že toto částečné oddělení obou prestižních soutěží dopřeje jezdcům a servisním týmům, ale také nám organizátorům a činovníkům, trochu potřebného klidu. Pokud se předpoklady naplní, může být takovéto rozložení do tří dnů krok správným směrem i pro budoucnost,“ uzavírá.

Ohodnoť článek

Foto Jakub Frühauf

Štítky Klatovy, rally, Rallye Klatovy, motorsport, koronavirus, Jihočeský kraj, Plzeňský kraj, rallye, Šumava, Rallye Šumava, soutěž, Organizační výbor Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky, Vltava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pořadatelé Rallye Šumava pokračují v přípravách. Počítají se závodem bez diváků  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.