Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Naštvaný chatař blokoval trať Rallye Český Krumlov Revival. Nesouhlasil s průjezdem historických automobilů

Rozum stát zůstává nad chováním muže, který nesouhlasil s průjezdem historických soutěžních vozidel mezi Větřní a obcí Lužná v rámci Rallye Český Krumlov Revival. Úzkou silnici zablokoval svým automobilem tak, aby nemohly posádky projet. Pořadatelé proto na místo přivolali policii.

K incidentu došlo během soboty na trati prvního ročníku Rallye Český Krumlov Revival, která se jede v běžném provozu a rychlost je posádkám kontrolována skrze GPS systém. I přesto s průjezdem historických vozidel nesouhlasil jeden z místních chatařů, který se pokusil zablokovat trať svým automobilem.

„Neuvěřitelné. Prý nechtěl, aby mu auta jezdila okolo baráku,“ píše na facebooku Jaromír Beneš, který zveřejnil fotky z místa. Kvůli vypjaté situaci na místo pořadatelé přivolali policii.

„Na místo vyjela hlídka z Větřní. V moment, kdy přijela, už na místě nebylo co řešit,“ potvrdil mluvčí policie Milan Bajcura.

Podle samotných pořadatelů se průměrná rychlost posádek v inkriminovaném místě pohybovala kolem třiceti kilometrů v hodině. „Jak je na mezinárodních rallye pravidelnosti obvyklé, zkoušky se jedou v běžném silničním provozu na méně frekventovaných komunikacích. Rychlostní průměr předepsaný pro jednotlivé měřené úseky nepřesahuje 50 kilometrů za hodinu a jeho dodržování je sledováno profesionálním GPS systémem,“ dodal hlavní pořadatel soutěže Pavel Kacerovský. Ten zároveň dodává, že celá trať musela projít schvalovacím procesem, kdy jsou s průjezdy po silnicích seznámeny všechny dotčené obce.

Itinerář trasy dlouhé zhruba 375 kilometrů obsahoval dvanáct zkoušek pravidelnosti na různých úsecích, kdy měřena byla více než polovina z celkové kilometráže.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jaromír Beneš

Štítky Český Krumlov, rallye, motorsport, revival, pravidelnost, protest, Policie ČR, policie, Větřní, Lužná, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tomas Hrubec

Je to ...... Jednou za rok mu jedou u nosu krasny auta.

Čtvrtek, 27. května 2021, 20:54Odpovědět

Jan Hlava

Ani se tomu pánovi nedivím.Víte co tam muselo být smradu a rámusu z tech starých aut.O tom není v článku ani zmínka,že se tím zhoršilo životní prostředí.

Čtvrtek, 27. května 2021, 08:13Odpovědět

Libor Kopal

Já se mu nedivím. Jsem z Českého Ráje a jakmile je hezky, tak okrsky, které během zimy zejí prázdnotou, jsou co víkend přeplněny závodníky na kole, běžci, závody historických motocyklů, závody historických vozidel atp.. Dopravní omezení každou chvíli, když se zrovna nepodíváš na plakát a nepočítáš s tím, tak se zasekneš na silnici v lese před policejní hlídkou a čekáš až projede peloton bůhví čeho a připadáš si jako v zácpě v Praze. Takže se tomu pánovi nedivím. Když žiji v přírodě, tak si ji chci užívat ve všech ročních obdobích. A ne aby mě obtěžovali různorodé fankluby. To je můj názor. Rok co rok je to horší a horší, protože lidi nevědí co roupama dělat. Jezděte si do přírody individuálně jak je libo, ale tyhle hromadné akce opravdu místní lidi štvou a omezují v jejich běžném životě.

Středa, 26. května 2021, 21:37Odpovědět

mik knik

to je zajímavé, zdrogovanému řidiči se zákazem řízení rozmaznou značku aby ho někdo nepoznal a chatarovi, ktery chce o víkendu klid značku nechají - at kazdý vidi o koho jde

Středa, 26. května 2021, 20:19Odpovědět

Oto Loos

byl to pomatenec mely ho lapit do site a zavrit na veky do ustavu pro dementy

Středa, 26. května 2021, 18:36Odpovědět

Naštvaný chatař blokoval trať Rallye Český Krumlov Revival. Nesouhlasil s průjezdem historických automobilů  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.