Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Michka zbrzdil v nedělní etapě technický problém. Neklesám na mysli, vzkazuje do Čech

, aktualizováno 9. ledna 2022, 18:00

Technické problémy v nedělní etapě Rally Dakar stály propad pořadím budějčáka Martina Michka. Zkušený motocyklista ztratil přes 50 minut, klesl o dvě místa za svého krajana Jana Brabce a ztrácí na něj přes pět minut.

Michek musel necelé dvě desítky kilometrů před cílem zastavit kvůli poruše a ve výsledcích se po následné ztrátě propadl z 19. na 23. místo. „Bohužel mi odešlo zadní čerpadlo. Stavil se u mě také (pozn. red.: týmový kolega) Milan Engel, podíval se na to a doladili jsme to. Potom jsem vyjel. Snažil jsem se přijít na to, co to bude, asi to opravdu bude zadní čerpadlo,“ řekl v cíli Michek.

Řešením problému strávil desítky minut. „Stál jsem tam dlouho. Je to škoda, jinak bych se mohl dostat do nejlepší desítky. Měl jsem chuť, etapa se mi zdála dobrá,“ dodal.

„Vyzkoušeli jsme přívod elektriky k čerpadlu, přepínače nádrží a komplet celou soustavu. Všechno by mělo být v pořádku. Opravdu se jednalo o problémy se zadní nádrží, což je všeobecně bolístka motorek a není Dakar, kde by se to někomu nestalo,“ vysvětlil šéf týmu Ervín Krajčovič. „Moc si vážíme toho, že Milan svému kolegovi opět pomohl.“

Do konce letošního Dakaru zbývá ještě pět dlouhých etap a Michek by se rád posunul do druhé desítky. „Neklesám na mysli. Věřím v to, že happy end bude a že ten konec uvidíme. Všichni makají, za to jim patří velký dík. Technika je technika. Děkuju všem, jak do toho jdou srdcem. Mám hroznou chuť do dalších etap,“ uzavřel budějcký motocyklista.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Orion - Moto Racing Group

Štítky Dakar, Michek, motorsport, moto, závod, rally, Česko, Rallye Dakar, Jan Brabec, čerpadlo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Michka zbrzdil v nedělní etapě technický problém. Neklesám na mysli, vzkazuje do Čech  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.