Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Štíři nastoupí v prvním utkání play off 1. ligy doma

Štíři zakončili základní část 1. ligy mužů na 8. místě. Tím si zajistili účast v osmifinále play-off, které začíná již tento víkend. Soupeřem jim bude pražský Start98. První utkání startuje v sobotu v 18:00 ve sportovní hale v Českých Budějovicích. Dosavadní průběh sezony hodnotí hlavní trenér A-týmu Lukáš Malý.

Lukáši, sezonu jste začali rozpačitě a z prvních šesti zápasů získali jen tři body, čím to?
Začátek sezony byl ovlivněn tím, že jsme z důvodu covidové pauzy a rekonstrukce sportovní haly v létě nemohli dostatečně kvalitně před sezonou trénovat. Chyběla nám tak herní praxe a do sezony jsme tak šli nerozehraní. Navíc jsme měli i těžké soupeře v úvodu sezony.

Naopak nyní se pyšníte sérií 7 výher z posledních 10 zápasů. Navíc v tabulce aktuální formy jste čtvrtí.
Na začátku prosince jsme trochu upravili herní systém. Zlepšili jsme hru do obrany a hlavně jsme už za sebou měli tři měsíce normálních tréninků. Zároveň si na vyšší tempo 1. ligy zvykli naši odchovanci, kteří před sezonou přišli do týmu z juniorské kategorie. Po pár výhrách tým nabral sebevědomí a nyní se dám daří.

Za zmínku určitě stojí výhra na hřišti Znojma 5:1, kde jste si zajistilo účast v play-off. V té době bylo Znojmo druhé s čtrnáctizápasovou sérií výher v řadě. Čekal jste výhru i v tomto utkání a čím jste soupeře překvapili?
Sice jsme z důvodu marodky jeli do Znojma jen s 12 hráči do pole, ale ve vítězství jsme věřili. Dokázali jsme ubránit elitní hráče soupeře. Pomohlo nám, že jsme v utkání vedli. A zároveň si myslím, že Znojmo z nás má i trochu respekt, protože v loňské sezoně jsme je na jejich hřišti porazili 9:4.

Teď vás čeká play-off. S kunratickým Startem98 jste se utkali i v posledním play-off a prohráli jste 0:2 na zápasy. Je tedy favoritem soupeř, ač tentokrát začínáte doma?
Určitě považuji za favorita soupeře. Má s play-off více zkušeností a určitě využije i nějaké hráče na střídavý start z Chodova. Na druhou stranu v současné chvíli máme mnohem lepší formu než Start. Takže věřím, že si vítězný drajv přeneseme i do play-off a postoupíme.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Dan Kubát

Štítky Štíři, florbal, zápas, playoff, České Budějovice, Znojmo

Štíři nastoupí v prvním utkání play off 1. ligy doma  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.