Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Hlubočtí baseballisté Martin Mužík a Jimmy Boyce jsou hráči týdne. V sobotu na Tempo Praha už s Kolumbijcem Kerminem

Jak lépe začít pozvánku na páté kolo základní části baseballové Extraligy než gratulací hráčům Sokola - pálkaři Martinu Mužíkovi a nadhazovači Jimmymu Boyceovi, kteří se stali v hlasování České baseballové asociace Hráči týdne! Jimmy letos už podruhé. A bohužel i naposledy, protože v pondělí zamířil do USA do svého nového angažmá v New Jersey. Už v sobotu ho jako startér druhého utkání nahradí nová posila Sokola, pětadvacetiletý kolumbijský nadhazovač Guardia Villa Kermin.

Sokol má za sebou kvalitní duel s Hrochy Brno, který vyhrál 2:1 na zápasy, připsal si důležité body, potěšil zlepšenu hrou na pálce, kterou táhl oceněný Martin Mužík, a bojovností! Patří mu po čtyřech kolech v osmičlenné tabulce páté místo, ale Tempo letos jede a je druhé za suverénními Draky z Brna. V sobotu proti Hrochům skvěle odházela svůj poslední zápas za Hlubokou největší letošní jistota Sokola na nadhozu - Novozélanďan James Boyce. Jimmy odváděl v Sokolu skvělou práci, vyslyšel ale nabídku zkusit nižší americkou soutěž a v pondělí odletěl do nového působiště v týmu  Sussex County Miners v New Jersey. Nyní ho čeká přípravný camp a první zápas odehraje 12. května.

„S odchodem Jimmyho se samozřejmě musíme vyrovnat co nejdříve. Na třízápasové duely musíte mít k dispozici šest a více kvalitních nadhazovačů, to je v baseballu rozhodující post. Do hry se naštěstí již zapojuje Jan Novák, který stál první tři kola kvůli doléčovanému zranění, ale proti Hrochům již odházel zkušebně jednu směnu bez sebemenšího zaváhání. Velmi dobře se zapojuje Štěpán Havlíček, který u nás hostuje z Blanska, extraligovým ohněm si procházejí naši mladí odchovanci jako je osmnáctiletý David Jelínek. Máme v záloze i zkušené hráče Davida Šťastného či Standu Hejného. Sezóna je ale dlouhá a je jasné, že jsme potřebovali Jimmyho co nejdříve nahradit dalším zkušeným importem. Vedení týmu se podařilo v krátké době vyjednat angažmá kolumbijského nadhazovače Guardii Villa Kermina, který už se zabydluje v našem bulpenu a v sobotu bude startovat druhé utkání proti Tempu,“ říká hlavní trenér Sokola Zdeněk Josefus.

Z bodů, předvedené hry a individuálních ocenění Martina Mužíka a Jimmyho Boyce byl spokojen i hrající předseda Sokola David Šťastný. „Extraliga se zúžila na osm týmů, každý z nich už před základní částí posílil, skvělou hráčskou úroveň mají i prvoligové týmy, takže získat nyní v domácích vodách špičkového volného hráče a zvlášť nadhazovače je prakticky nemožné. Vzhledem k tomu, že odcházející Jimmy Boyce byl takzvaný import, tedy zahraniční hráč, jichž může nastupovat za jeden tým jen omezený počet, hledali jsme v tradičních baseballových zemích Latinské Ameriky, kde už jsou v tuto roční dobu hráči rozehraní, a podařilo se nám angažovat pětadvacetiletého nadhazovače Guardiu Villa Kermina,“ říká předseda Sokola David Šťastný. Ten má pro hráče i diváky další dobrou zprávu. „Jak si diváci i návštěvníci našeho sportovně relaxačního areálu všimli, podařilo se nám vybudovat kolem centrálního baseballového hřiště umělé osvětlení. Zatím jsme ve zkušebním provozu, ale premiéra extraligového baseballu pod umělým osvětlením na Hluboké se blíží. V červnu hostíme mezinárodní SuperCup desetiletých hráčů a do té doby projde náš areál dalšími změnami, protože budeme potřebovat více juniorských hřišť na pořádání tak velikého turnaje,“ dodává David Šťastný.     

Za Sokol bude v sobotu startovat jako nadhazovač William L. Parsons, ve druhém utkání vyzkouší trenérské duo Zdeněk Josefus - Michal Kapr novou posilu Guardiu V. Kermina, a v neděli v Praze utkání otevře Petr Vojta. První zápas začíná ve sportovně relaxačním areálu na Hluboké v sobotu 30. 4. ve 12. hodin, druhé v 15. hodin, respektive zhruba půl hodiny po skončení prvního utkání. Třetí zápas série se hraje v Praze v neděli 1. května od 13. hodin. Domácí utkání s živým komentářem Milana Maříka a Jana Koláře jsou streamována na kanále Sokola Hluboká a České baseballové asociace.

Ohodnoť článek

Tisková zpráva

Štítky Hluboká nad Vltavou, baseball, extraliga, zápas, Sokola, James Boyce, Praha, New Jersey, USA, David Šťastný, Brno, Hluboké, Tempo Beer Industries, Česká baseballová asociace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hlubočtí baseballisté Martin Mužík a Jimmy Boyce jsou hráči týdne. V sobotu na Tempo Praha už s Kolumbijcem Kerminem  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.