Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jihočeský plavec nastoupí poprvé na mistrovství světa

Jihočeské plavání se poprvé představí na světovém šampionátu dospělých. Ondřej Zach odcestoval do Budapešti, kde bude startovat ve třech disciplínách. Na mistrovství světa závodník oddílu Plavání České Budějovice představí na 5 kilometrů, 10 kilometrů a 25 kilometrů.

„Je to zatím největší úspěch mé kariéry,“ uvedl plavec Ondřej Zach. V úterý se představí v závodě na 5 kilometrů. Pak do do pátku ještě čekají starty na 10 a 25 kilometrů. „Nejvíc se soustředím na ty kratší tratě, to znamená na 5 a 10 kilometrů. Závod na 25 kilometrů bude spíš jen takový doplňkový,“ řekl.

Dálkové plavání se uskuteční na jezeře. Zach očekává, že tempo závodů bude hodně ostré. „Hlavně v závěru se plave kilometr i více naplno, bude to náročné,“ řekl plavec, jenž v zimě zvítězil v mistrovství republiky na pět kilometrů, a tím si zajistil start v Budapešti.

Jiný závodník Plavání České Budějovice Marek Matoušek se už před pár dny představil na mistrovství Evropy juniorů. V portugalském Setúbalu skončil na 10 kilometrů na 16. místě.

Ohodnoť článek

Tisková zpráva

Štítky plavání, České Budějovice, Ondřej Zach, mistrovství světa, plavec, Budapešť, Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeský plavec nastoupí poprvé na mistrovství světa  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.