Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Zkušená házenkářská reprezentantka Korešová se vrací do Písku

Házenkářka Iveta Korešová po roce skončila v Mostě a přestoupila do jiného interligového celku Písku. Třiatřicetiletá opora české reprezentace se do jihočeského města, kde se narodila a začínala s kariérou, vrací po 10 letech. Ve staronovém působišti podepsala roční smlouvu. Písečtí o tom informovali na sociální síti.

Korešová, dříve Luzumová, se vloni vrátila na palubovky po mateřské pauze a po konci angažmá v německém Thüringer HC působila v Baníku Most, kterému pomohla k obhajobě titulu. Severočešky si v nové sezony zahrají Ligu mistryň, ale čtyřnásobná vítězka ankety o nejlepší českou hráčku roku u toho už nebude. S ohledem na syna Jakuba ji příliš zatěžovalo dojíždění.

„Za mým házenkářským návratem do Písku jsou samozřejmě rodinné důvody. Byla jsem hodně ve stresu, všechno bylo moc hektické - dojíždění a hlídání Kubíka. Vlastně už v druhé půlce sezony jsem se rozhodla, že půjdu hrát do Písku. S házenou jsem ještě nechtěla úplně končit, myslím si, že by to byla škoda," uvedla Korešová pro český svaz.

Zatímco s Mostem vládla interlize, Písek hrál v uplynulé sezoně play out a skončil šestý. „Chtěla jsem si zahrát na určité úrovni, zahrát si Evropskou ligu nebo Ligu mistrů. Ale když jsem si potom dala na papír všechna pro a proti, vyhodnotila jsem, že mi to za to nestojí. Myslím si, že už jsem toho na nejvyšší úrovni odehrála hodně, zažila jsem toho spoustu a už se nemám kam hnát. Rodina je na prvním místě," doplnila zkušená spojka, která má ve sbírce čtyři německé tituly a dvakrát se stala nejlepší hráčkou bundesligové sezony.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Sport, házená, ženy, interliga, Písek, Korešová, Iveta Korešová, Most, Liga mistryň CEV, FK Baník Most, Liga mistrů UEFA

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zkušená házenkářská reprezentantka Korešová se vrací do Písku  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.