Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Sobotní etapa Dakaru je pro motorkáře zrušena. Budějčák Michek se přesouvá do dalšího bivaku

Ani jeden soutěžní kilometr v sobotu nečeká na motocyklisty, kteří měli v plánu sedmou etapu Rally Dakar. Pořadatelé se rozhodli pro tuto kategorii a čtyřkolkáře soutěžní den zrušit.

„Etapa je pro motorky a čtyřkolky zrušena kvůli počasí. Nějakých 470 kilometrů mají přejezd do bivaku, kde přespí bez týmu pouze závodníci. Osmá speciálka bude zase do Rijádu, kam přijedou a devátého ledna tam bude volný den. Poté nás čeká peklo ve vyprahlé pustině plných dun,“ referoval o aktualitách Ervín Krajčovič, šéf týmu ORION – Moto Racing Group ,za který jede Budějčák Martin Michek.

Ten je po páteční etapě celkově čtrnáctý. Ve večerních hodinách ho čekal příjezd do promočeného bivaku. „Opět je to tu pod vodou, fakt neskutečné množství vody,“ dodal českobudějovický závodník, který má odstup na nejlepší v celkovém pořadí v podobě 1 hodiny a 15 minut. Opět se tedy vecpal mezi tovární jezdce. „To je vždycky super, hodlám v tom pokračovat.“

V sobotu bude mít český jezdec a ostatní motocyklisté nečekané závodní volno, protože kvůli počasí a pozdnímu příjezdu mnoha účastníků do bivaku pořadatelé sobotní program pro tuto kategorii a čtyřkolkáře zrušili. Ostatní čeká 333 kilometrů rychlostní zkoušky a celkem 861 km v takzvané maratonské etapě, která před nedělním pokračováním neumožňuje asistenci mechaniků.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Orion - Moto Racing Group

Štítky Dakar, Michek, motorsport, moto, závod, rally

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sobotní etapa Dakaru je pro motorkáře zrušena. Budějčák Michek se přesouvá do dalšího bivaku  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.