Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Michek i přes tvrdý dopad dokončil etapu Dakaru jedenáctý. Padesát kilometrů jsem měl mžitky, hlásí

Jedenáctý nejrychlejší čas dokázal během nedělní etapy Rally Dakar zajet Budějčák Martin Michek. Na nejrychlejšího Branche ztratil deset minut. První trojici v celkovém hodnocení dělí jen 13 sekund, Američan Mason Klein přišel o původně avizované vedení dvouminutovou penalizací. Michek v průběžném pořadí drží čtrnáctou příčku za Slovákem Svitkem.

Jezdec týmu Orion Moto Racing Group Michek zajel nejlepší výsledek i přesto, že hned na začátku měl nepříjemné problémy. „Hned na devátém kilometru nebyla zaznamenána v roadbooku taková větší díra od vody. Takže jsem tam letěl, a to tak, že jsem dopadl do ostré protihrany. S motorkou jsem se zastavil. Šel jsem do komprese s nohama, docela dost. Až jsem je prošlápl. Celkem hodně mě bolí pravá noha,“ uvedl Michek.

Z kolize se nějakou dobu vzpamatovával. „Prvních padesát kilometrů jsem měl mžitky, trvalo, než jsem se z toho nějak vyfoukal. Poté jsme chytli dobré tempo, jedenácté místo je perfektní, skvělé. Jelo se mi dobře jak v dunách tak po pistách,“ řekl Michek ještě předtím, než se vydal na více než 400 km dlouhý přejezd do bivaku v Rijádu.

Ohodnoť článek

Foto Orion - Moto Racing Group | Zdroj ČTK

Štítky Dakar, Michek, motorsport, moto, závod, rally

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Michek i přes tvrdý dopad dokončil etapu Dakaru jedenáctý. Padesát kilometrů jsem měl mžitky, hlásí  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.