Počasí dnes10 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Bývalý tovární jezdec Emil Triner zahájí výstavu k jubilejnímu padesátému ročníku Rallye Český Krumlov

Padesátý ročník legendární Rallye Český Krumlov se blíží a významný historický milník hodlají pořadatelé oslavit už za dva týdny výstavou v kaplickém kině. Expozice se veřejnosti otevře 12. března a potrvá do poslední březnové středy. Akci osobně zahájí absolutní vítěz českokrumlovské rallye z roku 2001 Emil Triner. Bývalý tovární jezdec týmu Škoda Motorsport a miláček tisícovek fanoušků je totiž ambasadorem 50. Rallye Český Krumlov.

Jubilejní padesátý ročník Rallye Český Krumlov odstartuje v druhé polovině května

Jen těžko budete na jihu Čech hledat tradičnější motoristickou soutěž, než Rallye Český Krumlov. Oblíbená soutěž, která se letos pojede o víkendu 19. a 20. května, se uskuteční už popadesáté a přinese hned dvě oslavy jubilea.

 

„Výstava s názvem Půlstoletí Rallye Český Krumlov nabídne plakáty, fotografie a další historické artefakty s tematikou jihočeské automobilové soutěže, k vidění bude originální kombinéza a další závodní vybavení rekordmana v počtu absolutních triumfů Romana Kresty či rozpisy a vítězné poháry jeho navigátora Petra Grosse. Expozice bude doplněna ukázkou modelů soutěžních vozidel ze sbírky kaplického příznivce rychlých kol Petra Danihlíka,“ popisuje hlavní pořadatel soutěže Pavel Kacerovský

Vernisáž za účasti Emila Trinera odstartuje 12. března ve 14:00. „Součástí odpoledního programu vernisáže výstavy bude ukázka skutečných závodních vozidel na prostranství před kinem, autogramiáda Emila Trinera nebo závody rádiem řízených RC modelů, které budou zdarma k dispozici pro všechny příchozí návštěvníky,“ dodává Kacerovský.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Rallye Český Krumlov

Štítky rally, Český Krumlov, Emil Triner, Škoda Motorsport, kino, výstava, Roman Kresta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bývalý tovární jezdec Emil Triner zahájí výstavu k jubilejnímu padesátému ročníku Rallye Český Krumlov  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.