Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jubilejní padesátý ročník Rallye Český Krumlov odstartuje v druhé polovině května

Jen těžko budete na jihu Čech hledat tradičnější motoristickou soutěž, než Rallye Český Krumlov. Oblíbená soutěž, která se letos pojede o víkendu 19. a 20. května, se uskuteční už popadesáté a přinese hned dvě oslavy jubilea.

„Chystáme určitá příjemná překvapení pro diváky i mnohé novinky v rámci tratí. Věřím, že fanoušci nebudou litovat, pokud se v květnu za námi na 50. Rallye Český Krumlov vydají,“ říká k tomu hlavní pořadatel soutěže Pavel Kacerovský.

Letošní ročník doprovodí také bohatý doprovodný program, který začal už prezentací na nedávné rakouské Jännerrallye ve Freistadtu. Ta je pro pořadatele českokrumlovských motoristických akcí důležitá i z jiných důvodů. Jednak se na ní významně organizačně podíleli, navíc je tento podnik součástí společného příhraničního projektu, nesoucího letos název Inotech electronic Regional Rallye Cup.

Narozeniny motoristické legendy

S krumlovskou soutěží je spjat také Petr Gross, který letos podobně jako soutěž oslaví kulaté narozeniny. Šedesátiletý spolujezdec se objevil na stánku českokrumlovských pořadatelů v Messehalle ve Freistadtu, a to nedlouho před vyhlášením vítězů Jännerrallye. Na svém kontě má 348 odnavigovaných soutěží, z toho 65 v mistrovství světa po boku Romana Kresty, Martina Prokopa, Tomáše Hrdinky nebo Pavla Sibery.

Jeho karieru přerušila a životní zlom přinesla 9. listopadu 2014 tragická nehoda na Rally Krkonoše. Závodní vůz s Milošem Vágnerem a Petrem Grossem při soutěži ve vysoké rychlosti vylétl z tratě a bokem narazil do budovy u silnice. Jezdec Miloš Vágner nehodu nepřežil, navigátor Petr Gross utrpěl velmi vážná poranění hlavy a mozku. V kritickém stavu byl transportován do nemocnice, kde strávil více než rok v kómatu a následně několik měsíců na jednotce intenzivní péče. S jeho návratem do běžného života může pomoct každý z vás v kampani na webu Donio.cz.

Ohodnoť článek

Foto Štěpán Šturma

Štítky Český Krumlov, rally, výstaviště, závod, soutěž, motorsport

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jubilejní padesátý ročník Rallye Český Krumlov odstartuje v druhé polovině května  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.