Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

První etapu Rallye Český Krumlov ovládl Pech před Kopeckým

Jubilejní padesátý ročník Rallye Český Krumlov v pátek odstartoval první etapou. Úvodních dvaasedmdesát měřených kilometrů zvládl nejrychleji předloňský vítěz Václav Pech s vozem Ford Focus RS WRC 06. Za svými zády nechal loňského vítěze Jana Kopeckého se Škodou Fabia RS Rally2. Třetí příčku drží Dominik Stříteský se Škodou Fabia R5.

Slavnostní start se poprvé odehrál v centru Krumlova na náměstí Svornosti. Až odtud se rychlé stroje vydaly na měřené úseky, kterými byly mimo jiné osvědčené tratě Rožmitálu a Jána. Také se ale po několikaleté pauze do harmonogramu vrátila náročná rychlostní zkouška Citajl, která se navíc jela v prodloužené podobě a v opačném směru oproti ročníku 2019.

První sekci soutěže završil atraktivní test na českobudějovickém výstavišti, kde je letos opět situována i servisní zóna. Technické průjezdy mezi pavilony si návštěvníci mohli několikanásobně užít i díky průjezdům pestrého startovního pole tzv. legend, tedy vozů, kterým není měřen čas. Večer se posádky ještě jednou vydaly na rychlostní zkoušky Rožmitál, Citajl a Ján.

Václav Pech s Petrem Uhlem byli nejrychlejšími v první etapě 50. Rallye Český Krumlov 2023, když vyhráli pět ze sedmi zkoušek. Janu Kopeckému patří v dnešní etapě stříbrná pozice se ztrátou 9,6 vteřiny. Skvěle zajel juniorský jezdec Dominik Stříteský, kterému patří bronzová pozice.  

V sobotu pokračuje soutěž třiadevadesáti měřenými kilometry. Hned ráno vyrazí posádky na zkoušku Malšín a poté dvakrát absolvují zkoušky Malonty, Kohout a diváckou zkoušku na výstavišti. Vítěz bude znám po čtvrté hodině odpolední.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Michal Krch

Štítky Český Krumlov, rally, Rallye Český Krumlov, sport, motorsport

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

První etapu Rallye Český Krumlov ovládl Pech před Kopeckým  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.