Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

TJ Karate České Budějovice přivítá nové dětské sportovce. Na září chystá nábor

PR článek

Sbírá jeden úspěch za druhým, má velký respekt, bohatou historii a partu trenérů, pro které je jejich práce životní vášní a posláním. TJ Karate České Budějovice zažívá úžasné časy… a vaše dítě jich může být součástí! Začátkem září se uskuteční nábor karate.

Stane se tak ve dvou termínech – v pondělí 4. září od 16 hodin (tělocvična E. Destinové) a v úterý 5. září od 17 hodin (tělocvična Žižkova). On-line registraci a veškeré informace naleznete na webu www.tjkaratecb.cz.

„Moc se na všechny nové tváře těšíme. Karate je krásná životní cesta, která má velký přesah. Máme radost, že zájem o něj neustále roste, stejně tak o náš klub, ostatně nábory předešlých let byly velmi úspěšné,“ uvádí hlavní trenér Miroslav Hýsek.

V jakém věku je nejvhodnější začít? Dle slov trenéra kolem šestého roku. Pokud je dítě pohybově schopné a dokáže se soustředit, zvládne tréninky už v pěti letech. Nejzazší je pro výraznější kariéru zhruba devátý rok, což ale neznamená, že se nemohou hlásit i starší děti. U těch už jde ale spíše čistě o hobby.

V TJ Karate České Budějovice se vyučuje Shotokan karate. Oddíl se dlouhodobě specializuje na sportovní formu, zvláště pak na zápas KUMITE dle pravidel World Karate Federation (WKF). Tréninky jsou rozmanité, zahrnují i prvky sebeobrany či gymnastická a atletická cvičení. Cílem je vychovávat kvalitní, všestranné a psychicky vyzrálé sportovce.

Funguje už padesát let

Letošní rok je pro TJ Karate České Budějovice mimořádný. Klub totiž v červnu oslavil padesátiny. Velká narozeninová akce, která se uskutečnila na Sokolském ostrově, byla ve znamení setkání pamětníků a nové generace a nemalou roli sehrála i z hlediska propagace tohoto sportu. Ostatně zpětnou vazbu měl klub hned na místě. „Přicházeli rodiče s dětmi, vyptávali se a měli zájem, odezva byla okamžitá a skvělá. Některé děti přišly do kontaktu s karate vůbec poprvé a myslím si, že když viděly, jak skvěle to jde jejich vrstevníkům, byla to ta správná motivace,“ dodává Miroslav Hýsek.

Sportovní přípravka 

Na závěr dodejme, že TJ Karate České Budějovice nabízí sportovní vyžití i nejmenším dětem. Pro ty je určena velmi oblíbená sportovní přípravka, do které je nyní také možné se registrovat. Ze sportovní přípravky se pak dá plynule přejít do světa karate. A ten slibuje nemalá dobrodružství!

Satelitní oddíly

TJ Karate České Budějovice má také své satelitní oddíly. Nachází se ve Vodňanech, Borovanech, Hořicích na Šumavě a Boršově nad Vltavou (nový se chystá v Dubném). I zde budou od září probíhat nábory nových členů. Veškeré informace o termínech náborů v satelitních oddílech najdete zhruba od konce srpna na webuklubu.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky karate, České Budějovice, trenér, Světová federace karate, Žižkov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TJ Karate České Budějovice přivítá nové dětské sportovce. Na září chystá nábor  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.