Počasí dnes22 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Hornoplánské brusli nepřálo počasí, přesto se nesla v příjemné atmosféře

Uplynulá zima akcím pod širým nebem příliš nepřála, už vůbec ne těm, co se měly odehrávat na ledě. Jednou z událostí, která musela být kvůli špatným podmínkám zrušena, byla i Hornoplánská brusle. Organizátoři, tedy město Horní Planá, se však rozhodli, že se své akce nevzdají a připravili alternativu - Hornoplánskou in-line brusli. Zábavné odpoledne pro celé rodiny proběhlo v sobotu 2. května na cyklostezce u pláže.

Nejdříve to vypadalo, že i tentokrát počasí průběh celých závodů naruší. Bylo šedivo, pršelo, teploty měly do ideálu daleko... V jednu hodinu odpoledne, kdy začala registrace, se ale podmínky přece jenom zlepšily a zábavě tak nestálo nic v cestě.

„Jsme rádi, že se akce mohla uskutečnit. Nepříznivé počasí se samozřejmě podepsalo na návštěvnosti, ale s tím se nedá nic dělat. I tak dorazilo několik desítek lidí a věřím, že si akci užili. Nešlo o žádné vážné závody, ale hlavně o zábavu. Tento náš cíl se naplnil,“ zmínil Jiří Hůlka, starosta Horní Plané, který HP brusli ve 14 hodin odstartoval.

„Je to vážně škoda, předpovědi se rozcházely, ale věřila jsem spíše té optimističtější variantě,“ usmála se jedna z návštěvnic. „Každopádně by mohlo být i hůř. Hlavní je, že neprší. I tak je to tady ale fajn.“

Vyřádily se především děti

Ačkoliv byla akce určena všem věkovým kategoriím, na své si přišly hlavně děti. Ty se totiž sychravého počasí nezalekly, obuly brusle, některé nasedly na odrážedla, a za mohutného burácení přihlížejících upalovaly ze všech sil do cíle. Kromě dobrého pocitu jim byly nemalou motivací i různé ceny, které poskytli místní podnikatelé. A samozřejmě také nějaká ta dobrota.

I několik soutěživých dospělých se ale našlo. Nejdříve se rozehřáli na poměrně dlouhém úseku cyklostezky a poté se již vrhli na samotný ostrý start. Muži dokonce poměřili síly i v kategorii Supermuži, kdy jim byla kolem pasu uvázána pneumatika. Také na dospělé závodníky čekaly rozmanité ceny od místních podnikatelů.

Vrátí se na led

Hlavní devizou celé akce byla přátelská, takřka až rodinná atmosféra, která dala vzpomenout na první ročník, jenž se před lety konal o několik desítek metrů dál na zamrzlém Lipně. Právě na led by se měla příští rok akce vrátit.

„Letos se skutečně jednalo jen o alternativu. Příště bychom chtěli, pokud nám to tentokrát počasí dovolí, opět Hornoplánskou brusli uspořádat na ledě, kam patří. Cyklostezka každopádně posloužila jako náhrada skvěle. Byla to určitě dobrá volba,“ řekl Jiří Hůlka.

První Hornoplánská brusle se uskutečnila v roce 2011. Na rozdíl od dalších let akci tehdy počasí skutečně přálo. Bylo nádherně a led byl kvalitní. „Dorazilo zhruba 700 návštěvníků, soutěžících bylo kolem padesáti. V průběhu dne pak po dráze projela až tisícovka bruslařů,“ zavzpomínal Jiří Hůlka.

V nadcházejících sezónách byla akce kvůli špatným podmínkám zrušena, na první ročník se tak navázalo až letos.

Hornoplánská in-line brusle

Středa, 6. května 2015, 14:47

Hornoplánská in-line brusle
Hornoplánská in-line brusle

Štítky hornoplánská brusle, in-line brusle, Horní Planá, závody, pláž, děti, brusle, Jiří Hůlka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hornoplánské brusli nepřálo počasí, přesto se nesla v příjemné atmosféře  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.