Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Středa 22. května 2024  |  Svátek má Emil
Bez reklam

Jihočeská atletika úspěšná i ve veteránské kategorii

V sobotu 20. června se uskutečnilo atletické mistrovství republiky v kategorii veteránů. Mistrovství hostilo východočeské město Trutnov a jihočeská atletika zde měla jak své zastoupení, tak i bohatou sklizeň medailí. Jihočeští atleti přivezli 7 medailí, z toho 3 zlaté a 4 bronzové. Atleti závodili společně, všechny věkové kategorie dohromady, pořadí pak bylo ustanoveno dle tabulky s věkovými koeficienty.

Na dvousetmetrové a čtyřsetmetrové trati byl úspěšný Pavel Fleischmann (51 let) ze Sokola Milevsko. Třetí místo vybojoval na kratším úseku za výkon 26,94 sekundy a 1. místo na delší trati za výkon 57,80 sekundy. Na trati 800 metrů získal 3. místo Václav Šejbl (70 let) ze Sokola Písek v čase 2:47,22. Těsně pod stupni vítězů zůstal na desetikilometrové trati Vít Malík (46 let) ze Sokola České Budějovice. V čase 37:39,86 skončil na 4. místě.

V technických disciplínách se dařilo Jaroslavovi Lorencovi (61 let) ze Sokola České Budějovice, který ve skoku vysokém skončil na 1. místě za výkon 165 centimetrů. Ve skoku dalekém skončil Tomáš Železný (37 let), také ze Sokola České Budějovice, výkonem 613 centimetrů na 3. místě. Hod diskem vyhrál Václav Sosna (67 let) ze Sokola Písek hodem 46,67 metru a ke zlatu přidal ještě 3. místo v hodu oštěpem výkonem dlouhým 37,62 metru.

O víkendu, přesněji v sobotu 11. července, se v rakouském Salzburku uskutečnilo mezistátní utkání atletů veteránské kategorie mezi týmy z České republiky, Slovinska, Chorvatska a pořádajícího Rakouska. Z jihočeských atletů se bojů zúčastnili Jaroslav Lorenc (61 let), který zvítězil ve skoku vysokém výkonem 162 centimetrů, Pavel Fleischmann (51 let), který skončil čtvrtý na trati 400 metrů časem 59,63 sekundy a mimo bodování do soutěže Tomáš Železný (37 let), který ve skoku dalekém doletěl na značku 619 centimetrů. Pavel Fleischman a Tomáš Železný pak byli ještě členy stříbrné štafety v běhu na 4x100 metrů. Reprezentační družstvo pak v mezistátním klání skončilo na stříbrné pozici.

Teď se veteránští atleti připravují na mistrovství světa ve francouzském Lyonu, které se uskuteční v první polovině srpna.

Napsal Tomáš Železný

Štítky atlet, atletika, Trutnov, České Budějovice, T.J. Sokol Milevsko, Písek, Rakousko, Česko, Chorvatsko, Slovinsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeská atletika úspěšná i ve veteránské kategorii  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.