Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Čeští olympionici přijedou do Budějc na festival Wave

Přímo z olympijského Londýna přijedou do Českých Budějovic na Mezinárodní festival vodních sportů Wave singlkanoista Stanislav Ježek a deblkanoista Jaroslav Volf.

Ježek dnes pojede jako velký favorit o medaili v kategorii singlkanoí, ve čtvrtek pak navíc na deblkanoi s Vavřincem Hradilkem. Právě v kategorii C2 patří mezi největší favority stříbrní z OH v Pekingu Jaroslav Volf s Ondřejem Štěpánkem.

Pátý ročník festivalu Wave se koná ve Vodáckém areálu Lídy Polesné v Českém Vrbném u Českých Budějovic od čtvrtka 2. do neděle 5. srpna.

Ve čtvrtek a v pátek budou závodit junioři, večer pak hlavní program otevřou od 19.30 hodin kapely. Postupně budou hrát Streetwings, Potrubí a Akia b.a. V sobotu v 10 hodin začne kvalifikace hlavního závodu Wave 2012 International Slalom Race, semifinále pak odstartuje v neděli v 10 hodin a finále ve 12.30 hodin. Do závodů je přihlášeno přes 250 závodníků z 11 zemí.

„Standovi samozřejmě držíme palce, kvalifikaci jel výborně a určitě má formu, aby dneska bral medaili,“ říká ředitel organizačního týmu festivalu Martin Toncar a dodává: „Vážíme si toho, že hned po olympiádě přijede na festival Wave a rozhodně bychom ho nejraději přivítali jako olympijského vítěze.“

Ještě většími favority na medaili jsou pak na deblkanoi Jaroslav Volf s Ondřejem Štěpánkem, kteří na olympiádě v Aténách získali bronz, v Pekingu pak stříbro. Pokud tedy udrží nastavený rytmus, v Londýně na ně čeká zlato. „Stejně jako Standa Ježek ani Jarda Volf nebude na festivalu Wave žádný nováček,“ říká Martin Toncar.

I na nové slalomové trati se pojede s trochu upravenými pravidly někdy extrémní Boater (Masso) Cross, kdy jede několik turistických lodí slalomovou tratí najednou. Diváci si budou moci pod dohledem zkušených instruktorů zdarma vyzkoušet rafting nebo plavání v divoké vodě.

V sobotu budou navíc od 19.30 hodin hrát kapely Pampalini Funky Jam, StrongCoffe a Road Work. Kompletní program najdete na webu festivalu.

Napsal Daniel Stach

Štítky Festival Wave, vodáci, areál Lídy Polesné, České Vrbné, České Budějovice, festival, olympijské hry, Jaroslav Volf, Stanislav Ježek, Londýn, Ondřej Štěpánek, Peking, Vavřinec Hradilek, Daniel Stach, hudební skupina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čeští olympionici přijedou do Budějc na festival Wave  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.