Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Florbalisté předvedli v jihočeském derby velký obrat

V rámci 2. florbalové ligy mužů se minulou sobotu představili florbalisté Štírů České Budějovice v Sezimově Ústí, kde své domácí zápasy pořádá jejich velký rival - 1. Fbk Tábor.

Štíři v tomto zápase předvedli téměř nemožné, když ještě na začátku čtyřicáté minuty prohrávali 1:5, ale nakonec zvítězili 8:7 gólem v poslední minutě utkání. Budějčákům k vítězství pomohlo i využívání početních výhod.

Štíři od počátku zápasu svého soupeře tlačili, vytvářeli si brankové příležitosti, ale dlouho nedokázali překonat domácího brankáře. Naopak Tábor dokázal využít téměř každou svou šanci a po první třetině vedl 3:0.

Ve 25. minutě prolomil smůlu hráčů Českých Budějovic Havelka, ale v dalším střídání Štíři opět inkasovali a o dvě minuty později lovil brankář Macek míček ze své sítě už popáté.

Hosté se vrátili do hry až v poslední minutě druhé třetiny, když nejprve přesilovou hru využil Malý a za půl minuty snížil na 3:5 kapitán Tomšíček.

Třetí třetina začala ve velkém tempu a Štíři opět soupeře tlačili. Další početní výhodu využil Hrdý a ve 45. minutě bylo vyrovnáno, když si střelu Hejplíka srazil do vlastní branky domácí hráč - 5:5.

Budějčáci v tento moment polevili a umožnili Táboru dostat se občas do tlaku. Trenér Štírů Jiří Kratochvíl to po zápase komentoval: „Začali jsme se bát o výsledek a přestali hrát.“

Toho využil Tábor a šel opět do vedení, ale za Štíry další přesilovku využil Stejskal - 6:6. V 57. minutě naopak zužitkovali početní výhodu domácí hráči a Štíři opět museli dotahovat.

Jenže o další minutu později Havelka střelou od mantinelu vyrovnal a ihned po buly byl faulován Hejplík a Štíři dostali možnost poslední přesilovky v utkání.

Ta se jim zpočátku nedařila, ale v čase 59:15 našel Stejskal Malého a ten strhl vedení poprvé v zápase na stranu florbalistů z krajského města - 8:7. Na výsledku už nic nezměnila ani power play domácích, a tak tři body putovaly do Budějovic.

Po zápase trenér Jiří Kratochvíl uvedl: „Tento zápas je pro nás velké poučení, že nikdy a za žádného stavu se nesmíme vzdávat. Věřím, že nás obrat z 1:5 na 8:7 posílí hlavně psychicky do dalších zápasů.“

Štírům nyní patří v tabulce 2. ligy po dvanáctém kole čtvrté místo. Na třetí Tábor ztrácí už jen dva body.

1. Fbk Tábor - FBC Štíři České Budějovice 7:8 (3:0, 2:3, 2:5)

Branky a nahrávky: 7. Vodrážka (Boháč), 12. Janovský (Klípa), 17. Mi. Drtina (Ma. Drtina), 25. Klípa, 27. Kutner, 52. Kutner (Drtina), 57. Michalovič (Kutner) - 25. Havelka (Stejskal), 40. Malý (Hejplík), 40. Tomšíček, 43. Hrdý (Havelka), 45. Wagner (vlastní), 54. Stejskal (Hejplík), 58. Havelka (Stejskal), 60. Malý (Stejskal). Rozhodčí: Herman - Reichelt. Vyloučení: 6:3. Využití: 1:4.

Výsledky a statistiky ligy najdete zde.

Napsal Jiří Kratochvíl
Foto: Pavel Kohout

Štítky florbal, 2.liga, Štíři České Budějovice, 1. Fbk Tábor, jihočeské derby, florbalista, SK Dynamo České Budějovice, FC MAS Táborsko, Jiří Kratochvíl, Pavel Kohout

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Florbalisté předvedli v jihočeském derby velký obrat  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.