Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Florbalová senzace: FBC United bude hrát o extraligu!

V létě postoupily do první ligy. Na podzim si v poháru vyzkoušely, že mohou hrát i s extraligovými týmy a teď prodávají natrénované hodiny a nadšení, se kterým se vrhly do hry.

Hráčky FBC United České Budějovice zakončily dvěma zápasy s Bohemians Praha B (3:3) a Chodov B (11:2) základní část první ligy žen. A zakončily ji na skvělém druhém místě. Před nimi byl jen vynikající Herbadent Praha B, rezerva mistra republiky.

Kdo by takový výsledek čekal? „Někdo mi říct v létě, že budeme druzí, klepal bych si na čelo,“ usmívá se trenér celku Ivan Janoušek. „Hráčky v každém případě zaslouží velkou pochvalu. Je to obrovský úspěch, vždyť jsme měli v plánu I. ligu zachraňovat.“

Právě pod jeho vedením se tým, který vznikl před dvěma lety sloučením FBC České Budějovice a Českobudějovických lvů, dostal ze druhé ligy až do bojů o extraligu. „Je to super, máme vše, co jsme si v duchu přály,“ říkala už po předposledním turnaji, kde si tým zajistil druhé místo, Barbora Valíková, jedna z budějovických florbalistek.

V baráži o extraligu nastoupí hráčky poprvé v neděli 25. března v budějovické sportovní hale od 17 hodin. Soupeřem jim bude Šumperk (vítěz moravské skupiny I. ligy) a Jihočešky se v něm střetnou v sérii na dva vítězné zápasy.

„My a Šumperk hrajeme takzvané velké finále na dva vítězné zápasy. První v Budějovicích a odveta a případný třetí zápas pak bude vždy v Šumperku v sobotu 31. března a případně 1. dubna. Vítěz má extraligu, poražený je účastníkem druhé části baráže, která se bude hrát 14. a 15. dubna za účasti právě poraženého z velkého finále, vítěze malého finále, kde hraje ve stejném termínu jako my Jičín s Orlickem-Třebovskem a dvou posledních celků v play-down extraligy. Pořadatelem bude lépe umístěný tým extraligy po základní části. Z této čtyřčlenné skupiny jde do extraligy pouze vítěz,“popisuje složitý systém soutěže trenér Ivan Janoušek.

Úspěch jeho celku je o to významnější, že v sezoně jen málokdy mohl dát dohromady nejsilnější sestavu. Snad jen s výjimkou pohárových zápasů s Trutnovem a Chodovem. A tak se ´ohrávaly´ i florbalistky, které třeba v minulé sezoně tolik nehrály nebo nastupovaly za juniorky.

Co se týká našich hráček pro baráž, na poslední turnaj základní části dostalo sedm hráček volno k doléčení bolístek. Pro nedělní zápas budeme kompletní,“ ujistil Ivan Janoušek.

V nominaci jsou Kristina Petržalová, Anežka Zakostelecká, Michaela Nováková, Zdeňka Janoušková, Iveta Fuková, Barbora Valíková, Jana Nováková, Šárka Dubská, Klára Dudová, Veronika Rybičková, Andrea Dostálová, Klára Minářová, Barbora Skálová, Adéla Paurová, Ludmila Kadlecová, Lucie Jiříková, Lenka Morová a Eva Dudová.

K odvetám do Šumperku by měl odjet stejný kádr, nejistý je jen start Jiříkové a Morové (kolize s pozemním hokejem v Rakousku) a také Minářové (rodinné důvody).

V soubojích s extraligovými týmy ve sportovní hale přišlo povzbudit tým i mnoho diváků a vytvořili parádní atmosféru. O ni hráčky žádají znovu. „Moc nám to pomohlo a bylo by skvělé, kdyby si lidi zase našli cestu do hlediště,“ shodují se florbalistky FBC UNITED a vzpomínají na báječnou kulisu, kdy nechyběly ani bubny. Vstup na nedělní zápas bude zdarma.

Napsal www.fbcunited.cz

Štítky Šumperk, České Budějovice, baráž, finále, florbalista, Bohemians 1905, Chodov, Barbora Valíková, Praha, Michaela Šojdrová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Florbalová senzace: FBC United bude hrát o extraligu!  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.