Počasí dnes24 °C, zítra24 °C
Neděle 23. června 2024  |  Svátek má Zdeňka
Bez reklam

Mladí Štíři vyrazili na mezinárodní turnaj do Švédska

FBC Štíři České Budějovice zamířili do švédského Göteborgu na největší mládežnický turnaj na světě - Gothia Innebandy Cup 2013. Jedná již o dvanáctý ročník prestižního florbalového turnaje a Štíři se stali prvním jihočeským klubem v historii, který se tam přihlásil.

Turnaj se uskuteční ve dnech 3. až 6. ledna. „Vyrazili jsme do Švédska autobusem už na Nový rok v odpoledních hodinách. Vrátit bychom se měli příští pondělí,“ upřesnil trenér týmu Lukáš Malý.

Štíři pro tuto akci využili služeb organizace Floorballplayer.cz Swedish tour 2013, která zajišťuje účast na Gothia Cupu celkem pro 35 týmů z Česka a Slovenska. Štíry bude reprezentovat celek složený ze starších žáků a dorostenců. Startovat budou v kategorii B15.

Ve stejné kategorii jako Štíři nastoupí celkem 51 družstev rozdělených do 12 skupin, z nichž je většina ze Švédska. Tomu odpovídá i složení ´štírské´ skupiny, v nichž jsou kromě Jihočechů už jen čtyři domácí týmy.

Budějčáci nastoupí nejprve ve čtvrtek proti Husqvarna IK a Ävlsjö AIK 2, o den později je čekají souboje s Malmö FBC a Ale IBF. Od soboty začíná play-off a v neděli čeká účastníky turnaje finálový den. Kromě florbalu se Štíři mohou těšit na celou řadu doprovodných akcí.

Z Česka se v kategorii B15 představí ještě Plzeň, Hattrick Brno, Český Krumlov a Znojmo, se kterým Štíři odehrají dnes večer po příjezdu do místa konání přátelský zápas.

„Na turnaj se velmi těšíme. Věřím, že hráči ve Švédsku získají mnoho zkušeností, které jim pomohou v dalším florbalovém růstu,“ řekl trenér Malý.

Ve Švédsku budou Štíry reprezentovat Daniel Eliáš, David Mrzena, Martin Řehout, Robin Podlaha, Petr Mika, Jan Bartoš, David Caha, Vít Máček, Pavel Formánek, Václav Bíca, David Štěpka, Vojtěch Rybka a trenér Lukáš Malý.

Napsal Jiří Kratochvíl

Štítky FBC Štíři České Budějovice, turnaj, Švédsko, florbal, Gothia Innebandy Cup, Göteborg, České Budějovice, trenér, Česko, Gothia Cup, Slovensko, Petr Míka, Jan Bartoš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladí Štíři vyrazili na mezinárodní turnaj do Švédska  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.