Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Olomouc zchladila nadšení z první výhry v soutěži

Poslední domácí zápas základní části extraligy žen? Zklamání! Florbalistky FBC United České Budějovice hostily Olomouc a soupeři takřka darovaly vítězství. Hráčky z Hané tak vyhrály na jihu Čech 10:3. Domácí tým jim cestu za třemi body ztěžoval jen místy. A těch tolik nebylo.

„Podali jsme nejhorší výkon v odvetné části ve všech řadách. Soupeři jsme tím otevřeli dveře do play off,“ zlobil se trenér FBC United Ivan Janoušek. A právem.

Jeho celek šel do zápasu s posíleným sebevědomím, které získal po premiérové výhře v soutěži v hale pražské Děkanky, kde v minulém zvládl důležitý souboj v poměru 5:2, ale na druhou stranu bez nemocné Jiříkové, která zrovna v Praze byla u čtyř branek. V zápase proti Olomouci Jihočešky stoupající trend potvrdit nedokázaly.

Ačkoliv začátek střetnutí nebyl z jejich strany špatný, rychlé dva góly v první třetině v osmé a deváté minutě tým nahlodaly a ve zbytku periody v podstatě vyřadily ze hry.

Na začátku druhé třetiny se hráčky United přeci jen zvedly. Po střele z poloviny hřiště Šraierové, která skončila za zády překvapené gólmanky, mohly pomýšlet na srovnání stavu, ale několik nevyužitých šancí a zároveň dobrá koncovka Olomouce rozhodly, kam se bude vývoj utkání směřovat.

Ve zbytku druhé třetiny přidaly Olomoučanky další čtyři góly a stav 1:6 už byl v podstatě rozhodnutý. Svěřenkyně trenéra Janouška dokázaly ještě jednou díky Evě Staňkové snížit na 2:6, ale další bleskově inkasované branky je položily.

„V minulém kole jsme po výborném výkonu na Děkance přivezli první extraligové vítězství. K němu vedl velice disciplinovaný výkon všech hráček, které absolutně plnily veškeré taktické pokyny, hlavně v obranné činnosti, která se stala základem pozdějšího vítězství. V neděli si však asi hráčky myslely, že to uhrají florbalově a svěřené taktické úkoly téměř vůbec neplnily. Běhavý soupeř toho náležitě využil a zrodil se pro mě velmi nečekaný, nepříznivý výsledek,“ konstatoval trenér Ivan Janoušek ve svém hodnocení zápasu.

„Co dál? Nemáme jinou šanci, než se vrátit k tomu, co jsem i před dnešním utkáním hráčkám kladl na srdce. Věřím, že dnešní facka přišla v pravý čas před boji o udržení,“ doplnil kouč budějckých florbalistek.

Do konce základní části ještě čekají na českobudějovický celek dva zápasy. O víkendu nastoupí ve Vítkovicích. K duelu s druhým celkem tabulky odjede jen torzo týmu, protože v sobotu hrají o účast ve finálových bojích juniorské ligy i hráčky juniorek.

O víkendu 3. března pak čeká na Jihočešky duel v Šumperku. A pak? Pak už boje o udržení v extralize, které mají několik kol. V tom prvním budou hrát s devátým v tabulce na tři vítězná utkání. Vítěz se zachrání a poražený spadne do baráže s týmy z první ligy.

FBC United České Budějovice - FBS Olomouc 3:10 (0:2, 1:4, 2:4)

Branky: 21. Šraierová, 42. Staňková, 49. Dubská - 8. Spurná, 9. Zamazalová, 28. Zamazalová, 32. Oháňková, 34. Pavlíková, 34. Kamínková, 46. Kamínková, 48. Oháňková, 48. Matulíková, 54. Pařízková.

Tisková zpráva

Štítky extraliga ve florbale žen, FBC United České Budějovice, FBS Olomouc, Olomouc, České Budějovice, Česko, Haná, trenér, soutěž, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Olomouc zchladila nadšení z první výhry v soutěži  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.