Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Štíři excelovali, své soupeře doslova rozstříleli

Florbalisté českobudějovických Štírů odehráli o víkendu poslední dva domácí zápasy 2. ligy mužů v této sezoně. Nejprve si v sobotu poradili s Hradcem Králové poměrem 12:4, v neděli pak napadalo gólů ještě více - řádění Štírů odnesla Jaroměř, která si odvezla debakl 17:7.

Štíři si připsali šest bodů a posunuli se na třetí místo v divizi III. Zároveň útočná esa Jihočechů Lukáš Malý a Ondřej Havelka po kanonádě obsadila první a druhé místo v produktivitě ligy.

Měl to být vyrovnaný zápas. Hradec Králové před zápasem figuroval na čtvrtém místě jen o skóre před českobudějovickými florbalisty. Štírům chyběl kapitán Tomšíček, který se zranil při duelu v Trutnově, a tak kapitánskou pásku navlékl jeho parťák z obrany Kudláček.

První šance si vytvořili Štíři, ale jako první šli do vedení hosté. Jihočeši brzy zásluhou Havelky vyrovnali. V rozmezí 16. a 17. minuty se trefili domácí hned třikrát. Nejprve se poprvé prosadil střelec zápasu Hrdý a následně se trefili Kudláček s Hejplíkem - 4:1. Poté si hosté vybrali oddechový čas, ale do konce první periody se už nic podstatného nestalo.

Druhá dvacetiminutovka začala tlakem Jihočechů. V jejím úvodu se ve velké šanci neprosadil Hejplík. Štíři dále diktovali tempo, ale stále se nemohli prosadit. Jejich největší šance zahazoval Malý. A tak se postupně dostávali do hry i hosté. Raiter střelou do horního rohu Mackovy svatyně snížil na 4:2. Pak v brzkém sledu měli Štíři výhodu dvou přesilových her, ale ani jednu z nich nedokázali využít, naopak z brejku inkasovali na 4:3.

Třetí třetina začala opět převahou Štírů, ale tentokrát ji už dokázali gólově zužitkovat. Do konce páté minuty posledního dějství byl stav už 8:3 pro domácí, když nejprve z rychlého protiútoku vstřelil gól Froněk, následně šibenici vymetl Malý, z dorážky se prosadil Havelka a v dalším střídání i Melíšek.

V deváté minutě našel dlouhým výhozem brankář Macek osamoceného Hrdého, který se nemýlil. Tentýž hráč z dalšího brejku završil hattrick, když soupeřova gólmana přeloboval. Závěr duelu Štíři kontrolovali a skóre se zastavilo až na 12:4. V tomto zápase si odbyl svůj debut v A týmu Štírů junior Mojžíš.

„I když nám nevyšel úvod a gólově ani druhá třetina, tak jsme zápas nakonec s přehledem zvládli. Jsme rádi za tři body a nastřílené góly. Dobrý výkon podali všichni čtyři junioři v základní sestavě,“ komentoval zápas trenér Štírů Jiří Kratochvíl.

FBC Štíři Č. Budějovice - FBC Hradec Králové 12:4 (4:1, 0:2, 10:1)

Branky a nahrávky: 13. Havelka, 16. Hrdý (Froněk), 16. Kudláček (Malý), 17. Hejplík (Melíšek), 42. Froněk (Hejplík), 42. Malý (Havelka), 43. Havelka (Malý), 45. Melíšek (Stejskal), 49. Hrdý (Macek), 53. Hrdý (Froněk), 59. Froněk (Havelka), 59. Hrdý (Froněk) - 8. Rychetník (Linhart), 24. Raiter, 39. Čížek (Linhart), 55. Pokorný (Linhart). Rozhodčí: Pěnička - Hejna. Vyloučení: 1 + Vlastimil Stejskal 5:2. Využití: 0:1. Diváci: 60.

V dalším zápase proti Jaroměři se Štíři do svého soupeře od začátku zakousli. První dvě šance si vytvořil Hejplík, ale gólově je nezužitkoval, a tak z ojedinělé akce ze třetí minuty šli do vedení hosté. Do minuty ale srovnal střelou o tyč Malý. V osmé minutě se dostali do jednogólového náskoku opět Jaroměřští. Za Jihočechy vyrovnával v přesilovce dělovkou ze vzduchu Stejskal po asistenci Havelky. A poprvé v zápase dostal domácí hráče do vedení junior Melíšek.

V poslední minutě první dvacetiminutovky se střelou od mantinelu prosadil hostující Škola a zdálo se, že první dějství skončí nerozhodně. Ovšem za pár vteřin vrátil domácím vedení opět Malý, když zafungovala jeho spolupráce s Havelkou - 4:3.

Druhá třetina začala opět tlakem Českobudějovických. Do šance se dostal téměř každý útočník, ale gólově se prosadil až ve 29. minutě Pátý, kterému předkládal před prázdnou branku Melíšek. O dvě minuty později poslal Malý dopředu kapitána Kudláčka, který střelou na bližší tyč zvýšil na 6:3. Ten po gólu zasalutoval divákům jako Jaromír Jágr.

Stejskal pak trefil v přesilovce jen tyč. Týž hráč ovšem nahrál před koncem druhé periody Havelkovi a ten byl nekompromisní - 7:3. Před pauzou byl ještě vyloučen Hejplík a domácí začínali třetí třetinu v oslabení.

Nejenže se Štírům dařilo v početní výhodě hostů bránit, ale po rozehrávce Havelky završil v oslabení hattrick Malý - 8:3. V téže přesilovce hosté snížili, ale vzápětí Malý předkládal před prázdnou branku Havelkovi a bylo to opět o pět gólů.

Následovala divoká přestřelka, ve které si Štíři drželi stále dostatečný náskok. A od stavu 12:7 stříleli góly už jen domácí. Zápas ukončil Malý svým pátým gólem po sólu přes celé hřiště - 17:7.

Trenér Kratochvíl k zápasu uvedl: „Vývoj utkání jsme měli po celou dobu pod kontrolou a byli jsme lepším týmem. Jsem rád, že jsme si v posledním domácím zápase zastříleli a je vidět, že naše forma jde nahoru. Doufám, že ji zlepšené výkony v novém roce potvrdíme příští víkend při posledním dvojzápase sezony v Litomyšli a Bystřici nad Pernštejnem.“

FBC Štíři Č. Budějovice - TJ Sokol Jaroměř 17:7 (4:3, 3:0, 10:4)

Branky a nahrávky: 4. Malý (Stejskal), 12. Stejskal (Havelka), 17. Melíšek (Mojžíš), 20. Malý (Havelka), 29. Pátý (Melíšek), 31. Kudláček (Malý), 39. Havelka (Valdauf), 41. Malý (Havelka), 43. Havelka (Malý), 47. Stejskal (Havelka), 49 Hrdý (Hejplík), 49. Havelka (Hejplík), 54. Malý (Havelka), 56. Stejskal (Malý), 56. Melíšek (Pátý), 57. Hrdý (Hejplík), 59. Malý - 3. Kubina (Munzar), 8. Hřivna (Lacina), 20. Škola (Kubina), 42. Kotrč (Schwarz), 44. Munzar (Hřivna), 49. Jiřička (Hřivna), 53. Kotrč (Munzar). Rozhodčí: Vraspír - Holeček. Vyloučení: 3 + Jan Novotný 5:6 + Jan Škola 10. Využití: 2:1. Diváci: 62.

Statistiky a tabulka

Napsal Jiří Kratochvíl
Foto: www.dalephoto.cz

Štítky florbal, 2.liga, Štíři České Budějovice, Hradec Králové, Jaroměř, Ondřej Havelka, FC Hradec Králové, Jiří Kratochvíl, Česká obec sokolská, FBC Štíři Č. Budějovice, Jaromír Jágr, Jan Novotný, Trutnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Štíři excelovali, své soupeře doslova rozstříleli  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.