Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Štíři přivítají ve Sportovní hale vedoucí Svitavy

V rámci 2. florbalové ligy mužů se budějčtí Štíři představí nadcházející sobotu poprvé v novém roce na domácí palubovce - a hned to bude proti lídrovi soutěže ze Svitav. V neděli bohužel musí Štíři kvůli obsazenosti Sportovní haly odehrát zápas proti Třebíči v Třeboni.

Českobudějovičtí florbalisté se na vedoucí tým pečlivě připravovali, ovšem v posledním týdnu kosí mančaft zranění. S různými zdravotními problémy vypadli ze sestavy útočníci Jung a Staněk i pravděpodobně obránce Haas. „Navíc dlouhodobě jsou zraněni Farka s Jurčíkem,“ doplnil trenér Jiří Kratochvíl.

Přesto Štíři plánují oplatit soupeři porážku 3:8 z podzimu. „Chceme doma předvést dobrý výkon a ukázat, že jsme se oproti minulému vzájemnému zápasu zlepšili,“ uvedl Kratochvíl. Zápas začíná v sobotu ve Sportovní hale v 18.45 hodin.

Nedělní zápas proti Snipers Třebíč (16.35 hodin) pořádají Štíři v Třeboni, kde už museli v listopadu kvůli obsazenosti haly v Českých Budějovicích odehrát dva zápasy.

„Tentokrát jsme však měli Sportovní halu v Českých Budějovicích řádně zamluvenou už od loňského června, ale během sezony se změnil systém objednávání haly a naše rezervace se ztratila. Na začátku ledna jsme se pak dozvěděli, že místo našeho zápasu se v ní bude hrát mezipodnikový turnaj ve fotbale a my máme smůlu,“ nechápe ještě teď Kratochvíl.

Štíry může před utkáním povzbudit fakt, že v říjnu si z Třebíče odvezli tři body za vítězství 4:3.

České Budějovice nyní figurují na čtvrtém místě 2. ligy mužů dva body za třetím Táborem. K tomu mají dobrou formu, když čtyři z posledních pěti zápasů dokázali vyhrát.

Statistiky soutěže

Napsal Jiří Kratochvíl

Štítky florbal, 2.liga, Štíři České Budějovice, Svitavy, Třebíč, sportovní hala, Svitava, Třeboň, Jiří Kratochvíl, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Štíři přivítají ve Sportovní hale vedoucí Svitavy  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.