Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Stříbrný víkend pro HANACE rafters

Celkem 4 stříbrné medaile si dovezl mužský tým HANACE rafters z Trnávky. Na umělé slalomové dráze Trnávka na Vysočině se o uplynulém víkendu konalo Mistrovství České republiky v raftingu. Hájit barvy raftového klubu HANACE rafters České Budějovice se tentokrát vydali dvě mužské posádky – HANACE rafters a HANACE rafters Zničehonix.

HANACE rafters vyrazili ve složení Libor Peška, Michal Cuc, Tomáš Saiko a Pavel Foukal. Pavel Foukal nahradil Tondu Haleše, který o víkendu bojoval o body do světového poháru ve sjezdu na divoké vodě v Bovci ve Slovinsku. Pavel Foukal posílil tým pro slalom a sprint. Je to velmi zkušený slalomář, držitel 1. výkonnostní třídy v kategorii singlkanoistů. HANACE rafters Zničehonix závodili ve svém tradičním složení Walter Knősel, Michal Beneda, Martin Novák a Petr Janů.

Celý víkend začal pátečním tréninkem přímo na trati. Slalom patří v posádce HANACE rafters  mezi méně oblíbené disciplíny. Ale tento páteční trénink předpovídal, že by se to mohlo změnit. Michal Cuc dokonce s lehkou nadsázkou prohlásil: "Poprvé se na slalom těším, trénink byl fajn. Pěkně jsme se svezli.“

V sobotu bylo na programu Mistrovství České republiky ve slalomu čtyřčlenných raftů. Po první jízdě se posádka HANACE rafters nedostala ani do nejlepší desítky. Na brance číslo 7 totiž zaváhali a dostali 50vteřinovou penalizaci za špatně projetou brankou. Tomáš Saiko po první jízdě řekl: „Teď nebo nikdy, blíž medaile ze slalomu nikdy nebyla.“ Kluci si tato slova vzali k srdci, ještě jednou si pečlivě prošli po břehu celou slalomovou trať, u branek číslo 6 a 7 vedli dlouhou debatu. Nakonec zvolili průjezd „na přímo“ bez pomocné smyčky za brankou číslo 6. To se ukázalo jako velmi dobrá taktika. V cíli jsme byli velmi spokojení. Pavel Foukal dokázal svoje slalomové zkušenosti i když s kluky na raftu teprve začíná. Perfektně odhadl výsledek: „Tohle bude na medaili.“ A bylo, na stříbrnou!

Odpoledne se jel závod klubových hlídek, kde dva mužské týmy ještě doplnily: Lucie Schneiderová, Lenka Lagnerová, Andrea Pártlová a Barbora Dvorská. Celkem tedy do tohoto závodu nastupují 3 rafty, které tvoří jednu hlídku.

Tým HANACE rafters obhajoval bronzovou medaili z roku 2010 i z roku 2009. Závodu opět předcházela dlouhá prohlídka trati po břehu. Trať zůstala nezměněná. Jen složení posádek se muselo změnit. Podle pravidel musí být v každém raftu jedna žena.

Závod již od začátku vypadal velmi slibně. V cíli HANACE rafters společně zjistili, že mají penalizace jen za dotyky branek. Nakonec HANACE rafters tento výkon vynesl na druhé místo a získali tak další stříbrnou medaili.

V neděli se jelo Mistrovství České republiky ve sprintu. Po první jízdě byl tým HANACE rafters na 3. místě se kterým se rozhodně nechtěl spokojit. Druhou jízdou se kluci zlepšili o téměř 2 vteřiny a posunuli se tak na stříbrnou příčku.

Tyto výborné výsledky společně s výsledkem ve sjezdu, který se jel již v dubnu ve Špindlerově mlýně, znamenaly jediné – titul vícemistrů České republiky v raftingu.

„Z Trnávky jsme odjížděli velmi spokojení. Posunuli jsme se na druhé místo v nominaci na Mistrovství Evropy, které se pojede v srpnu 2012 doma na Lipně. Možnost startu mají právě první dvě posádky. Jsme tedy v bojích o účast na ME 2012.“ Zhodnotil celý závodní víkend  předseda oddílu Libor Peška.

Autor: Libor Peška, www.hanace.info

 

Štítky Trnávka, Česko, slalom, České Budějovice, Kraj Vysočina, trénink, Slovinsko, Martin Novák, Lenka Lagnerová, Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stříbrný víkend pro HANACE rafters  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.