Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Společně pro jižní Čechy do krajských voleb povede poslanec Pavel Klíma

Koalici Společně pro jižní Čechy, kterou tvoří TOP 09, KDU-ČSL a Tábor 2020, do podzimních krajských voleb povede poslanec a náměstek jihočeského hejtmana Pavel Klíma (TOP 09). TOP 09 a KDU-ČSL spolu kandidovaly i před čtyřmi roky. Tábor 2020 je v koalici novým partnerem.

„Myslím si, že jsme dokázali naše kompetence v oblasti školství, životního prostředí a cestovního ruchu. A stejně tak si troufáme na úspěchy v dalších oblastech," uvedl náměstek jihočeského hejtmana Pavel Klíma (TOP 09). Subjekty, které tvoří uskupení Společně pro jižní Čechy, jsou součástí koalice, která nyní vede kraj. Právě školství nebo životní prostředí mají v gesci zástupci koalice Společně pro jižní Čechy.

Tábor 2020 před čtyřmi roky kandidoval dohromady s Jihočechy 2012. „Ale před dvěma roky nastala zvláštní situace, kdy jsme navrhli svého kandidáta na senátora a Jihočeši 2012 jiného. Naše spolupráce skončila, i když jsme se nerozešli ve zlém. Hledali jsme však jiného partnera, který je nám blízký," uvedl Jiří Fišer (Tábor 2020). Na kandidátní listině bude na třetím místě, dvojkou se stal poslanec Šimon Heller (KDU-ČSL).

„Před čtyřmi roky jsme si přáli získat ve volbách 15 procent, ale nakonec to bylo 10 procent. Nyní si na těch 15 procent věříme, protože Tábor 2020 nám zajistí vyšší podporu," řekl Klíma.

Lídry do krajských voleb už mají i některé další strany na jihu Čech. ODS povede současný hejtman Martin Kuba (ODS). STAN a hnutí Občané pro Budějovice (HOPB) vytvoří společnou kandidátku, volební jedničkou bude starostka Vimperku na Prachaticku Jaroslava Martanová (STAN). Sociální demokracii na jihu Čech povede do krajských voleb Tomáš Polanský, Piráty písecký místostarosta Josef Soumar.

Hejtman Kuba bude znovu kandidovat v krajských volbách

Jihočeský hejtman Martin Kuba (ODS) bude letos znovu kandidovat v krajských volbách. Informoval o tom v tiskové zprávě. Kampaň, která odstartuje příští týden, se má více zaměřit na jeho osobu než na barvy ODS.

Krajské volby na jihu Čech vyhrálo před čtyřmi lety ANO těsně před ODS. Oba subjekty mají po 12 mandátech z 55. Do zastupitelstva se ještě dostali Piráti s devíti mandáty, společně TOP 09 a KDU-ČSL (sedm mandátů), ČSSD s šesti křesly, STAN s pěti a Jihočeši 2012 se čtyřmi mandáty. Kraj vede koalice ODS, KDU-ČSL a TOP 09, ČSSD a hnutí Jihočeši 2012.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jihočeský kraj

Štítky volby, TOP 09, KDU-ČSL, kraje, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Společně pro jižní Čechy do krajských voleb povede poslanec Pavel Klíma  |  Volby  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.