Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Hejtman Kuba bude znovu kandidovat v krajských volbách

Jihočeský hejtman Martin Kuba (ODS) bude letos znovu kandidovat v krajských volbách. Informoval o tom v tiskové zprávě. Kampaň, která odstartuje příští týden, se má více zaměřit na jeho osobu než na barvy ODS.

„Kdysi mi někdo řekl, že když chce chlap něco dokázat, tak má mít plán. Něco na tom je a já se toho v životě držím. S tím jsem do toho před čtyřmi roky šel, s plánem, aby náš kraj byl to nejlepší místo v republice," uvedl Martin Kuba (ODS). Hlavním motivem, proč se rozhodl mandát obhajovat je, že „nikdy neodchází od rozdělané práce“, stojí v tiskové zprávě.

První část volební kampaně chce odstartovat příští týden. Zaměřovat se má více na Kubovu osobu než na barvy ODS. „Myslím, že volby hejtmana jsou víc personální než stranické. Já jsem s mými kolegy čtyři roky vedl kraj a přijde mi fér stát teď před Jihočechy v kampani se svým jménem a za nic se neschovávat. Ty volby budou o tom, zda mě Jihočeši chtějí nadále ve funkci hejtmana a zda podporují náš plán na rozvoj regionu a jestli jsou spokojení s tím, jak pro kraj pracuji,“ řekl Kuba.

Hejtman v tiskové zprávě zároveň naznačil, že vstup do celorepublikové politiky neplánuje. „Vidím, jak často někteří politici úplně vypadnou z reálného vnímání světa. Proto se vždycky rychle vracím k nám domů a chci pořád zůstat normální. Řešit to, co nás na jihu Čech opravdu trápí. Starat se o kraj a nehádat se o všechno jen proto, kdo jsme, z jaké strany. Protože to má hejtman dělat. Být co nejvíce mezi lidmi a mluvit s nimi úplně o všem, ať už na cestách po kraji nebo na sítích," napsal.

Dotace na letiště chceme snižovat, říká jihočeský hejtman Martin Kuba

Rozlétání letiště v Plané u Českých Budějovic, výstavba obchvatů či situace ve zdravotnictví. Témat, které v uplynulém roce řešili Jihočeši, byla celá řada. V novoročním rozhovoru pro Budějckou Drbnu se za některými z nich ohlíží jihočeský...

Lídra do krajských voleb a také nové regionální vedení strany dnes zvolil sněm jihočeské ODS. Krajské volby v roce 2020 vyhrálo ANO těsně před ODS. Oba subjekty si zajistily po 12 mandátech z 55. Do zastupitelstva se ještě dostali Piráti s devíti mandáty, společná kandidátní listina TOP 09 a KDU-ČSL (sedm mandátů), ČSSD se šesti křesly, STAN s pěti a Jihočeši 2012 se čtyřmi mandáty. Kraj vede koalice ODS, KDU-ČSL a TOP 09, ČSSD a hnutí Jihočeši 2012. 

Hodnocení článku je 28 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jakub Bartoš

Štítky Martin Kuba, krajské volby, volby, politika, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hejtman Kuba bude znovu kandidovat v krajských volbách  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.