Sobota, 2. listopadu 2024, 17:00
Pečená husa, červené nebo bílé zelí, knedlíky a někdy také lokše či polévka z drobů zvaná kaldoun. Nejen tyto pochoutky najdete na tradičním svatomartinské menu, na kterém si s oblibou pochutnávají hosté restaurací v období listopadu. Na Budějovicku...
Středa, 1. listopadu 2023, 17:21
Husa upečená dozlatova podávaná se zelím a knedlíky a také další tradiční speciality, jako je například kaldoun. To jsou neodmyslitelné komponenty svatomartinských hodů. Také na Budějovicku chystají restauratéři to nejlepší ze svých receptů na husí...
Čtvrtek, 3. listopadu 2022, 09:13
Dozlatova upečená husa, knedlíky, zelí a další speciality, jako je například kaldoun. To jsou gurmánské komponenty, ze kterých se neodmyslitelně skládá menu svatomartinských hodů. Stejně jako po celé republice, žije tato tradice také na Budějovicku....
Pondělí, 28. října 2013, 08:48
Historie plzeňského pivovaru sahá do roku 1842, kdy 5. října sládek Josef Groll uvařil první várku piva Pilsner Urquell. Letos tedy slaví zlatavý mok ze západu Čech 171 let a při této příležitosti navštíví koňský povoz s dubovými sudy plnými...
Nebyla nalezena žádná fotogalerie.