Sobota, 2. listopadu 2024, 17:00
Pečená husa, červené nebo bílé zelí, knedlíky a někdy také lokše či polévka z drobů zvaná kaldoun. Nejen tyto pochoutky najdete na tradičním svatomartinské menu, na kterém si s oblibou pochutnávají hosté restaurací v období listopadu. Na Budějovicku...
Středa, 25. září 2024, 18:40
Masné krámy, legendární budějcká restaurace, slaví významné jubileum. 1. října to bude přesně 70 let od doby, kdy podnik otevřel své brány prvním hostům. Od té doby jich jimi prošlo nespočetné množství. Pro některé z nich se Masné krámy staly bez...
Středa, 8. listopadu 2023, 15:00
Vyhlášená restaurace v centru Českých Budějovic po půlroční pauze otvírá pod novým vedením a názvem Hostinec U Karla IV. Podnik se znovuotevře v sobotu 11. listopadu stylově v 11 hodin a návštěvníkům nabídne svatomartinské menu, kterému bude vévodit...
Středa, 1. listopadu 2023, 17:21
Husa upečená dozlatova podávaná se zelím a knedlíky a také další tradiční speciality, jako je například kaldoun. To jsou neodmyslitelné komponenty svatomartinských hodů. Také na Budějovicku chystají restauratéři to nejlepší ze svých receptů na husí...
Čtvrtek, 3. listopadu 2022, 09:13
Dozlatova upečená husa, knedlíky, zelí a další speciality, jako je například kaldoun. To jsou gurmánské komponenty, ze kterých se neodmyslitelně skládá menu svatomartinských hodů. Stejně jako po celé republice, žije tato tradice také na Budějovicku....
Nebyla nalezena žádná fotogalerie.
Nebyly nalezeny žádné profily.