Počasí dnes22 °C, zítra14 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

VIDEO: Ujíždějícího řidiče nezastavil ani policejní zátaras

Ukradené registrační značky byly příčinou policejní honičky, při které se jihočeským policistům spolu s plzeňskými kolegy podařilo zadržet osmapadesátiletého muže. Z něj se nakonec vyklubal recidivista, který už měl několikrát potíže se zákonem.

U Katovic na Strakonicku se snažili jihočeští policisté zastavit vozidlo, které mělo odcizené registrační značky. Řidič auta ale na výzvy policistů nereagoval a snažil se jim ujet. „Do pronásledování byly zapojeny nejen hlídky jihočeských policistů, ale i hlídky z Plzeňského kraje. Při pronásledování nebezpečně ujíždějícího osobního auta nakonec jihočeští policisté použili varovný výstřel a provedli dva zátarasy se služebním vozidlem,“ uvedla jihočeská policejní mluvčí Lenka Krausová.

Ani to ale nepřinutilo ujíždějícího řidiče zastavit. Pokračoval dál ve své riskantní jízdě až do obce Bukovník, kde vjel do slepé uličky. Policistům se nehodlal vzdát a s autem najel na hlídku. „Následně policisté použili služební zbraň a snažili se průstřelem pneumatik ukončit divokou jízdu. I přesto podezřelý řidič dále ujížděl směrem k obci Damětice, kde byl vytvořen policisty zátaras. I ten se pokusil prorazit a znovu tak ohrozil na životě i hlídku,“ popsala plzeňská mluvčí Veronika Hokrová.

Další pátrání zavedlo policisty až do Frymburku, kde objevili odstavené vozidlo. Poté vypátrali i osmapadesátiletého muže. Provedená dechová zkouška ukázala, že muž měl 0,14 promile. Test na přítomnost drog byl negativní.

Muž měl velmi dobrý důvod, proč se policejní kontrole vyhýbal. „Bylo zjištěno, že se jedná o osobu, která má za sebou bohatou trestní minulost a za obdobnou trestnou činnost už byla v minulosti pravomocně odsouzena,“ doplnila Hokrová. Případem se budou dále zabývat klatovští kriminalisté ve spolupráci s jihočeskými kolegy.

Foto Policie České republiky

Štítky policie, krimi, pronásledování, Jihočeský kraj, Plzeňský kraj, Katovice, Lenka Koloušková, okres Strakonice, Bukovník, Damětice

VIDEO: Ujíždějícího řidiče nezastavil ani policejní zátaras  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.